The Senator, Baltimore, MA
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Pre nego što gledanje filmova preko interneta ostvari potpunu dominaciju u našim filmskim večerima, treba se prisetiti kako je izgledao u odlazak u bioskop u nekim starijim vremenima. Fotografkinja Stefanie Klavens je posetila najlepše stare „hramove filma“ i slikama dokumentovala lepote sa kojima se susrela na svom putu.

Ono što vidimo su veliki neonski naslovi, impozantna klasična arhitektura sa mnogo detalja, jarke boje koje nas privlače svojom vedrinom i bine na kojima bi vrlo lako mogla da se odigrava i opera.

Autorka fotografija tvrdi da je radeći na ovoj kolekciji slika „upoznala istoriju arhitekture i dizajna, evoluciju navika i društvene istorije američkog stanovništva, ali i došla do saznanja da treba sačuvati deo prošlosti, kako bi i buduće generacije mogle da vide kako se nekada živelo“.

Roxy, Northampton, PennsylvaniaOtvori galeriju
Radikalne građevine Radikalna arhitektonska rešenja National Stadium (Peking, Kina) Najčudesniji stadioni sveta Mesec lampa Mesec u vašem domu Instagram profili za uređenje stana Instagram: Sjajne ideje za uređenje stana