Zimski dvorci (foto: cntraveler.com)
PULS GRADA · destinacija

Iako je dvorac, u današnje vreme, često asocijacija na crtaće sa princezama, moć i lepota dvoraca ne sme biti zaboravljena. Od samog početka ljudskog bavljenja graditeljstvom, dvorci za vladare i plemiće su bili na listi prioriteta. Ko će svoj statusni simbol dokazati što raskošnijom građevinom, bilo je pitanje.

Činjenica je da su vladari imali često i zimske i letnje rezidencije. Kako već sada zasigurno razmišljate o zimskom godišnjem odmoru, kroz glavu vam prolaze slike „ušuškane“ kolibe okružene planinskim vencem i snegom. Ako sebi date malo za pravo da maštate, i da zamišljate kako ste deo prave zimske bajke, možete i da se „smestite“ u neki od dvoraca koji su toliko magični da ne želite da zima ikada prođe. Pogotovu što su mnogi dvorci uspeli da sačuvaju atmosferu i velelepnost po kojoj su bili znani i vekovima unazad. U galeriji se upoznajte sa nekim od najlepših zimskih dvoraca koje još uvek možete posetiti.

Nojšvanštajn, BavarskaOtvori galeriju
manTravel cover Dobrodošli u Mančester turizam Najopasnije turističke destinacije u 2017. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zimski planinski potencijali Republike Makedonije bajka Neobično kraljevstvo podeljeno državnom granicom · · · ·