secret-3037639_1920
U VAZDUHU · urban flash

Možda mislite da poznajete nekoga, naročito ako vam je ta osoba veoma bliska. Ipak, često se ispostavi da tek nečijim odlaskom shvatite kako tu blisku osobu skoro uopšte niste poznavali. Sledeće priče su najbolji dokaz za to.

Vešto skrivani detalji nečijeg života obično isplivaju na površinu tek nakon nečije smrti. Primeri koji slede u nastavku otkrivaju najluđe porodične tajne.

Mama je lagala koje joj je pravo ime

„Pronašao sam majčin originalni izvod iz matične knjige rođenih. Zvala se Ada. Kada je imala 15 ili 16 godina, odlučila je da joj se to ime ne sviđa, pa ga je izgrebala i napisala ime po svom izboru. Zatim je svima rekla kako je lekar pogrešno zapisao i na taj način ubedila sve da je u pravu, te niko kasnije nije u to posumnjao.”

Mama je imala tajnog muža

„Prolazeći kroz papire moje majke, našao sam njen pasoš iz Austrije, pod imenom Ida Pinkasović. Mislio sam da je devojačko prezime moje majke bilo Sahs, pa sam se pitao ko je bio Pinkasović… Onda sam otkrio da je živela u Beču dugi niz godina. Tamo je upoznala i udala se za mladića po imenu Erik Pinkasović (imam čak i njihov izvod iz matične knjige venčanih), a zatim su zajedno emigrirali u SAD. Kada sam ponovo prolazio kroz sve papire, otkrio sam da se moja mama razvela od Erika 1949. godine zbog zlostavljanja i zanemarivanja. Našao sam originalne i sudske papire koje je ona podnela i sudski nalog kojim se odobrava razvod.”

Tata je imao više devojaka u isto vreme

„Kada je moj otac umro, ulogovali smo se na njegov AOL nalog i saznali da se udvarao i dopisivao sa tri različite žene iz svoje prošlosti, a čak je i koristio isti romantični jezik i fraze sa svakom od njih, sa samo malim izmenama.”

Deka je imao ljubavnicu u Meksiku

„Prilično sam siguran da je moj deda imao ljubavnicu negde u Meksiku. Tokom svog života je potvrđeno da je često posećivao Meksiko. Sećam se kad sam bio klinac, učio me je neke španske reči. Prošlo je 20 godina nakon njegove smrti, i osam godina od smrti moje majke, a moj otac mi je sada to saopštio. Deka je odlazio i vraćao se tri do šest meseci kasnije, a niko navodno nije znao zašto.”

Mama je predvidela budućnost

„Moja majka je preminula 11. septembra 2017. godine. Nakon toga, prošao sam kroz jedan deo njenih stvari, koje je volela da sakuplja, i pronašao donekle iznenađujuće predmete. Moja mama je bila moja najbolja prijateljica i moja pouzdana osoba. Ona je jedina znala da sam u nesrećnom braku već skoro 11 godina i da sam bio veoma nesrećan poslednjih pet. Takođe je znala da nikada nisam prestao da gajim osećanja prema devojci iz srednje škole. I tako sam jednoga dana otvorio njen novčanik i tu me je čekalo pravo iznenađenje. Naime, ona je sačuvala fotografiju te djevojke u svom novčaniku i tu je držala 18 godina. Tri meseca kasnije, moja bivša devojka mi je priznala da i dalje gaji osećanja prema meni. Shvatio sam da je moja mama imala sposobnost da predvidi budućnost, i ne sumnjam da je mislila da ćemo jednog dana biti zajedno. Ne znam šta nosi budućnost, ali možda je u pravu.”

color-perception-optics-2 Koju boju vidite na slici? pjimage (72) Zašto žene privlače stariji muškarci? pjimage (65) Da li su muškarci zaista bolji vozači od žena? pjimage (67) Detektivske zagonetke koje samo najpametniji mogu da reše ·