Luksuzni apartmani preko Airbnb-a
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Kada se odlučujete da posetite neku stranu državu a iz ekonomičnih razloga birate da to učinite putem sajta Airbnb-a, verovatno retko pratite i njihovu ponudu za nešto „dublji džep“ i na ekskluzivnim lokacijama.

U slučaju da ste ove godine rešili da putujete u Meksiko, Toskanu, Njujork ili na neko drugo mesto na kugli zemaljskoj, a da želite da za pristojnu svotu sebi obezbedite luksuz kakav se samo na filmu sreće, pogledajte šta se nalazi u ponudi čuvenog sajta za bukiranje stanova, kuća i vila širom sveta…

1. Akureyri, Island

Moderan stančić na Islandu obično iznajmljuju oni koji tamo žele da provedu produženi vikend, ili neko kraće vreme u ovom neobičnom kraju. Vlasnik raspolaže sa tri gotovo identična stana, koja se nalaze na 10-ak minuta kolima od Akureyrija, glavnog grada severnog dela Islanda. Ako ste istinski avanturista iznajmite ovaj smeštaj i leti pođite na jahanje pod ponoćnim suncem, ili se zimi skijajte ili sankajte u pratnji haskija. Po ceni od 1110 dolara za jedno noćenje!

2. Kejptaun, Južnoafrička Republika

Kuća na plaži za koju biste po noći trebalo da izdvojite 855 dolara. Ova luksuzna kuća ima veliki broj staklenih prozora tako da gostima omogućava uživanje u čarobnom pogledu na obalu i stene koje je okružuju. Kuća ima privatnu baštu sa đakuzijem, koristi solarnu energiju i idealna je za sve borce za zaštitu životne sredine!

3. Stan u Njujorku

Na zapadnoj strani Menhetna nalazi se ovo svetlo i prostrano mesto koje se može iznajmiti za 920 dolara po noći. Ovakav stan je zaista prava retkost jer se nalazi na odličnom mestu, veoma je prostran i luksuzno, ali moderno opremljen.

4. Gustavia, Sveti Bartolomej

Reč je o ostrvu u malim Antilima, oko 250 kilometara udaljeno od Portorika. A kuća je minimalistički uređena vila u kojoj imate i poslugu, i to sve po ceni od 1100 dolara dnevno, a u ovu cenu je uključen i prevoz od aerodroma do vašeg smeštaja iz snova!

5. Balearska ostrva, Španija

Ako ste u potrazi za privatnim a luksuznim kutkom na planeti, ne morate mnogo da tražite. Starinsko špansko imanje za samo 1020 dolara za veče i to u vili koju je dizajnirao i projektovao nagrađeni arhitekta Andrau Bennassar. Na 3 kilometra odatle imate veliki broj odličnih restorana, tako da na kuvanje na odmoru možete odmah da zaboravite!

6. Porto, Portugal

Za one koji vole rustične kućice i stanove, ova u Portu je idealno mesto za odmor. Za sve kojima je potrebna tišina i mir, ova kućica pruža i to, ali i sjajan pogled na reku malo niže, kao i odlično uređeno domaćinstvo, uglavnom izrađeno od drveta i kamena. Cena po noćenju 252 dolara!

7. Kirkby Stephen, Engleska

Stari viktorijanski zamak na severu Engleske mogao bi biti dobar kutak za odmor i razonodu, ako vas zanima nešto od engleske istorije, kulture ili tradicije. Ovaj zamak funkcioniše kao hotel i kada tako iznajmljujete smeštaj cena po noćenju iznosi 153 dolara, a za slučaj da ga želite samo za sebe cena će biti nešto veća, ali koliko, moraćete sami da proverite…

8. Isla Mujeres, Meksiko

Ovako nešto još niste videli – kuća u obliku morske školjke i to kakve… Zahvaljujući viziji arhitekte Eduarda Ocampoa i njegovog brata Octavia, u Meksiku postoji luksuzna kuća sa pogledom na Karipsko more, koja za svega 225 dolara po noćenju može postati deo vašeg ovogodišnjeg letovanja.

9. Val di Pesa, Toskana, Italija

Reč je o renoviranoj vili na predivnom proplanku čarobne Toskane, staroj 500 godina. U blizini se nalazi predivna Firenca tako da u slučaju da dolazite kolima dnevni izlet može biti odlična odluka. Bašta je okružena maslinjacima, toskanskim ružama i začinskim biljem, a u sklopu smeštaja se možete prijaviti i za kurs kulinarstva, ili posetiti neke od mnogobrojnih umetničkih galerija i privatnih podruma vina.

10. Puerto Vallarta, Meksiko

Romantično mesto za one koji su u potrazi za ovakvom atmosferom može vas povesti u Meksiko i vilu na obali okeana. U malom primorskom gradiću, sa čarobnim pogledom i đakuzijem vi i vaš partner/partnerka za samo 174 dolara po osobi za jednu noć možete posmatrati čarobne zalaske sunca!

herzog-de-meuron-tour-triangle-tower-paris-designboom-01 Tour Triangle – prvi neboder u Parizu nakon 40 godina Kate Moss - život kao san U domu čuvene Kate Moss Nove građevine World Architectural Festival: Neverovatne nove građevine koje će obeležiti 2015. Cumbuca Chic: Saksije koje spajaju biljni i životinjski svet Cumbuca Chic: Saksije koje spajaju biljni i životinjski svet · ·