cover www.redbookmag.com
PULS GRADA · lepota

U spa centar obično se ide kako bi se telo maksimalno opustilo i emotivni stres umanjio. Kako vam se onda čini ideja da se grejete na 200 stepeni, ili smrzavate na minus 100? A šta mislite o masaži zmijama ili kaktusom..? Ovo su samo neki od ekstremnih spa tretmana širom sveta, koje ne preporučujemo da isprobavate kod kuće.

Kupka od vina u Japanu

U Yunessun spa centru u Tokiju nude tretman kao iz snova za sve ljubitelje vina. Antioksidansi iz grožđa čine vino blagotvornim napitkom koji ima povoljna dejstva, kao što su borba protiv starenje kože, ubrzavanje cirkulacije, i zaštita prirodnog kolagena i elastina u koži. Zbog toga se u ovom spa centru priprema kupka koju čini crno vino, a tamo se još možete brčnuti u zelenom čaju, kao i ramen supi s nudlama (?!).

Tretman lica vatrom u Kini

Huo Liao je popularan spa centar u Kini, poznat najviše po svom tretmanu lica vatrom. Tkanina umočena u alkohol i blagotvorne eliksire stavlja se na lice ili drugo mesto na telu gde je koža problematična. Zatim se tkanina zapali, i gori manje od jednog minuta pre nego što se ugasi vlažnim peškirom. Ovakav tretman navodno smanjuje bore i opušta bolne mišiće.

Izbacivanje toksina na 200 stepeni u sauni, u Južnoj Koreji

Mislite da je sauna u koju idete vruća? Probajte da se pečete kao pizza u ovoj kamenoj pećnici od saune, koja se nalazi u Koreji. Na neverovatnih 200 stepeni ljudi jedva dišu, i moraju da unesu specijalne pokrivače od jute kako bi podneli vrućinu. Ovako visoka temperatura trebalo bi da izbaci ama baš sve toksine iz vašeg organizma.

Masaža zmijama na Baliju

Na Baliju, u Heritage Reflexology spa centru, nude jednu zaista specifučnu masažu. Naime, pustiće gomilu velikih zmija, tipa piton, i onih manjih, da se uvijaju preko vašeg tela. Navodno će njihovo kretanje, kao i vaš povećan adrenalin usled napetosti i straha, povoljno uticati na poboljšanje metabolizma.

Masaža kaktusom i tekilom u Meksiku

U Four Seasons hotelu u Meksiku nude jedinstven tretman u kom koriste velike latice sa kaktusa kojima onda masiraju goste. Na svu sreću iglice su prethodno izvađene iz biljke, a nakon masaže na red dolazi utrljavanje losiona koji u sebi sadrži tekilu.

Tretman za telo od čokolade u Americi

U Pensilvaniji postoji Chocolate Spa koji nudi mnoštvo tretmana svim ljubiteljima čokolade. Najupečatljiviji je svakako onaj gde se celo telo premaže fondom od čokolade, a zatim umota u meko i toplo ćebence, kako bi se blagotvorno dejstvo kakaa proširilo. Ovaj tretman odlično hrani, neguje i revitalizuje kožu.

Kupka od sakea u Americi

Greenwich Hotel u Njujorku nudi kupanje u alkoholnom napitku od fermentisanog pirinča, zvanom sake. Zbog aminokiselina i enzima iz fermentacije, on blagotvorno utiče na kožu jer je podmlađuje i hidrira, pa je sjajan u borbi protiv starenja.

Kupka od toplog sena u Italiji

Hotel Heubad umesto izležavanja u popularnom blatu nudi neobično ležanje u toplom senu. U svežem i ugrejanom senu leži se i opušta dvadesetak minuta, a zatim sledi posebna kupka koja traje pola sata. Seno vrši detoksikaciju organizma, i leči umorne i otekle mišiće.

Krioterapija u Finskoj

U Haikko spa centru posetioci mogu da isprobaju sve popularniju krioterapiju koja ja sada naširoko zastupljena. Ona izgleda tako što se ulazi u jednu komoru u kojoj se bude najviše tri minuta, jer unutra vlada temperature od čak minus 110 stepeni. Ovako niska temperatura podstiče metabolizam, otklanja bolove, i čini kožu blistavom.

ponytail-hairstyle-ideas-cover Novi načini za nošenje konjskog repa cover Šta vaše lice pokušava da vam kaže cover Šta da jedete a šta da izbegavate ako želite blistavu kožu Lice posle plaže Kako brzinski osvežiti kožu lica posle mora u samo par koraka? · · · · · · · ·