Loreal - makeup no makeup
PULS GRADA · lepota

Nakon dužeg vremena dominacije konturisanja, smokey eye efekta i jako iscrtanih obrva, prirodan izgled se vraća na scenu. Na proteklim nedeljama mode u Njujorku i Parizu, manekenke su šetale pistama potpuno prirodnog izgleda, kao da na sebi nemaju ni trunku šminke.

Međutim, postići taj prirodni efekat koji su profesionalni šminkeri nazvali makeup no makeup look uopšte nije lako. Možda je čudno što se sada svi trude da nanesu šminku tako da izgleda kao da je nema na licu, ali bilo je i daleko gorih trendova. Makeup no makeup trend prkosi svemu onome što smo navikli da viđamo na postovima Instagram influenserki, što znači, od šminke se koristi minimum minimuma, a ključ je u koracima po kojim se šminka nanosi.

Makeup no makeup korak po korak

Čišćenje lica

Prvi korak za postizanje prirodnog izgleda je čišćenje lica. Potrebno je koristiti nežno sredstvo za čišćenje kako bi se izbegla pojava crvenila na licu.

Hidrantna krema

Kako bi lice izgledalo zdravo i sveže, potrebno je naneti malu količinu lagane hidrantne kreme na lice. Ukoliko se pretera sa količinom, lice će dobiti onaj masni sjaj koji svaka devojka želi da izbegne. Ova krema biće savršena priprema za dalje korake.

Tečni puder

Za one srećnice koje imaju savršen ten, hidrantna BB ili CC krema biće sasvim dovoljna. Međutim, većina dama mora naneti tečni puder koji ne odudara od tena, kako bi prekrilo nedostatke. Za prirodni izgled važno je da se sa tečnim puderom ne pretera, kao i da se dobro izblenduje kako bi izgledalo da na licu nema apsolutno trunke šminke. Linija na vratu koja otkriva razliku između prirodnog tena i tečnog pudera nikako ne dolazi u obzir.

Korektor

Naravno, ništa bez korektora! Crni podočnjaci nikako ne smeju biti deo makeup no makeup izgleda, pa je korektor neophodan da ih pokrije, kao i ostale sitne nedostatke koji su promakli tečnom puderu.

Puder u kamenu

Sjaj koji se neminovno pojavljuje na licu devojaka sa masnom i mešovitom kožom, pokriva se puderom u kamenu. Ovaj puder apsorbuje višak sebuma, a najbolji efekat se postiže ako se nanese velikom četkom. Takođe, da bi makeup no makeup look bio potpun, treba izbegavati toliko hvaljeni i popularni bronzer.

Rumenilo

Nežno-roze rumenilo najbliže je prirodnom tenu, a kako ne bi izgledalo napadno, nanosi se na obraze po ličnom nahođenju – baš tamo gde se prirodno lice zacrveni. Kako bi se izbegla ona očigledna linija koja nastaje od rumenila, potrebno je dobro izblendovati rumenilo.

Oči

Prirodni izgled ne zahteva senke za oči – dovoljno je samo da su trepavice blago definisane maskarom. Mnogo devojaka stavlja nekoliko slojeva maskare kako bi postigle efekat veštačkih trepavica, međutim, u ovom slučaju ovu praksu treba izbegavati. Dva sloja su više nego dovoljna. Takođe, plavuše bi trebalo da se drže braon maskare koja je približnija prirodnoj boji trepavica.

Obrve

Makeup no makeup look može biti ili krunisan, ili potpuno uništen obrvama. Ako su suviše istaknute, dobiće se baš onaj neprirodni utisak koji ovaj trend želi da izbegne. Zbog toga, oprezno sa olovkom za obrve. Mrvica je dovoljna da popuni praznine i da ih blago istakne.


collage Frizure koje nikome ne stoje lepo Catrice Srbija Catrice: Nemačka šminka bez glutena collage Hit nijanse karmina za jesenju sezonu 4435010-13340260-312312-0-1534232095-1534232101-1500-1-1534232101-728-cdbb8359d9-1534948605 Japanska masaža koja će ukloniti sve bore sa vašeg lica · · · · ·