hbz-gisele-kendall-index-1511308336
PULS GRADA · moda

Gotovo 15 godina zaredom Brazilka Žizel Bundšen je važila za najplaćeniju manekenku na svetu. Sada prvi put od 2002. godine svoje mesto na vrhu će morati da ustupi mlađoj koleginici Kendal Džener.

Magazin Forbes, inače odgovoran za ovu listu, je objavio da je Kendal ove godine inkasirala neverovatnih 22 miliona dolara!

Ona je toliku sumu novca zaradila zahvaljujući kampanjama za Fendi, Adidas, La Perla, Estee Lauder i mnoge druge modne kuće, svojoj i sestrinoj Kendall + Kylie modnoj liniji, reklalimiranju proizvoda i destinacija na Instagramu i, naravno, svog pojavljivanju u rijalitiju Keeping Up With The Kardashians.

Žizel je, s druge strane, bila manje aktivna u 2017, al je ipak stigla da popuni svoj budžet sa dodatnih 17,5 miliona dolara. Gledali smo je u reklamama za Carolina Herrera parfeme, Arezzo cipele i Vivara nakit.

Na trećem mestu najplaćenijih modela našla se prelepa Krisi Tajgen, koja je inače prvi put uvrštena na ovu listu. Osim iz sveta mode, njeni prihod potiču i iz različitih poslova koja je sklapala sa kompanijama koje prodaju hranu i piće, ali i od prodaje njenog veoma popularnog kuvara.

Među prvih 10 svoje mesto su našle i sestre Hadid, Adrijana Lima i Karli Kloss. Pogledajte kako izgleda kompletna lista najplaćenijih modela današnjice, zajedno sa njihovim prihodom u 2017:

  1. Kendal Džener, $22 miliona
  2. Žizel Bundšen, $17.5 miliona
  3. Krisi Tajgen, $13.5 miliona
  4. Adrijana Lima, $10.5 miliona
  5. Điđi Hadid, $9.5 miliona
  6. Rouzi Hantington-Vitli, $9.5 miliona
  7. Karli Klos, $9 miliona
  8. Lu Ven, $6.5 miliona
  9. Bela Hadid, $6 miliona
  10. Ešli Grejem, $5.5 miliona
cover Kažite zbogom starim i zamenite ih novim trendovima za 2018. pagevictor Evolucija krila Viktorijinih anđela od 1998. do danas cover Četiri odevne kombinacije koje ćete želeti da nosite čitave sezone Reebok - Fashion Week - dan 3 (26 of 64)_cover Luka Raco, Jelena Gavrilović i DJ Prema u poseti „Reebok gradu“ · · · · ·