cover
PULS GRADA · moda

Leto, voće i moda tri su savršena sastojka za eksperimentisanje sa garderobom i asesoarima, što znači da je sada pravo vreme da se upustite u tu avanturu. U produžetku ćete videti šest najpopularnijih voćki u svetu mode, poređanih po popularnosti od najtraženijeg pa do onog nešto manje, što naravno ne mora direktno uticati na vaš krajnji izbor. Neka vas uvek vode sopstveni stil i modni instinkt!

Ananas za osećaj uživanja kao u tropskom raju

Ananas je ta neobična voćka, spolja bodljikava i nedostupna, a unutra slatka i sočna. Asocira na kristalno čisto more, peščanu plažu, neko daleko izgubljeno ostrvo i egzotične krajeve. Print sa ananasom idealan je za odeću, na primer šots, ako putujete na neku interesantnu destinaciju, ili ako ostajete u vrelom gradu, a ipak želite da leto odiše tropskim notama. Uz dobar odevni komad ili asesoar sa ananasom kao glavnim protagonistom, samo će vam još pinjakolada biti potrebna.

Draper JamesOtvori galeriju

Limun za osveženu eleganciju

Kao delikatna voćka izrazito žute boje, limun svojom jednostavnom spoljašnošću i razigranom unutrašnošću, predstavlja idealan dekor za romantičnu haljinu. Minimalističkog izgleda, a opet veoma trendi boje, limun je pravo letnje osveženje ako se inkorporira u odeću ili nakit. Na crnoj ili beloj podlozi doći će do izražaja, a ako ga prati po koji zeleni list, dobiće se nesvakidašnja i pre svega ženstvena dinamika u odevanju.

Dolce & GabbanaOtvori galeriju

Trešnja za nostalgične ljubitelje retro stila

Slatka mala trešnja neodoljivo podseća na pedesete godine i transportuje u popularni amerikana stil, gde se ispija koka-kola, sluša džuboks, igra tvist, i u dajneru srče milkšejk sa nezaobilaznom trešnjicom na vrhu. Po nekom nepisanom pravilu obično se na nakitu ili odeći nađu dve povezane trešnje sa listićem, koje asociraju na neka minula vremena u kojima je sve delovalo bezbrižno, zbog čega će jednostavna marama (precinznije bandana) biti pravi letnji hit gde god da se uputite.

Bliss and MischiefOtvori galeriju

Lubenica za sve one koji žele da podetinje

Dosta vam je da na ovaj neretko tmuran svet pun briga stalno gledate sivo. Voleli biste da je sve ležerno kao kad ste bili mali, i da humora bude više? Onda je lubenica pravo voće za vas, barem kada se govori o odeći. Roze ili crvena boja, u kontrastu sa zelenom, kreiraju sjajne modne komade i simpatične detalje koji će momentalno učiniti da se osećate bolje. Na primer, naočare u obliku kriški lubenice zagarantovano će vam dati lepši pogled na svet.

Alice + OliviaOtvori galeriju

Jabuka za tradicionalniji šmek

Možda je jabuka kriva što su Adam i Eva izbačeni iz raja, ali to joj ne treba zameriti kada je reč o modi. Voće i odevanje u kombinaciji često daju neozbiljnu sliku, pa za one zaista ozbiljne, koji bi ipak uključili voćke u svoje oblačenje, jabuka mu dođe kao najbolji izbor. Njen oblik i boja dovoljno su upečatljivi, da samo jedna u funkciji dominantnog detalja potpuno transformiše naizgled običnu torbu.

HermèsOtvori galeriju

Banana za ovisnike o pop kulturi

Zahvaljujući tvorcu pop-arta, Endiju Vorholu, banana je dobila svoje večno uporište u pop kulturi. Podjednako je atraktivna kao grafika na zidu, ukras u činiji ili dekor na odeći i nakitu. Uz sebe nosi šaljivu notu i podseća na tropske krajeve, te je tako šarena ogrlica sa mini bananama samo jedan od komada koji će tokom užarenog leta svakog razonoditi i zabaviti.

AccessorizeOtvori galeriju
womens-fashion-history_cover Istorija mode u ilustracijama Strana 29_cover City letnja preporuka #24: Duša, telo i um – nova kolekcija Bojane Ugrešić page_cover City letnja preporuka #26: Kaftan – novi must have na beogradskoj modnoj sceni cover www.bestproducts.com Najbolje kupaće gaće za vrelo leto 2017 · · · · · · ·