Kanski festival i ljubavni parovi
U VAZDUHU · urban flash

Od 1946. filmski festival u Kanu važi za jedan od najprestižnijih i najpopularnijih događaja kada je sedma umetnost u pitanju. Za 69 godinja njegovog postojanja nisu bili bitni samo filmovi koji su nagrađeni Zlatnom palmom, već i svi koji su prodefilovali njegovim crvenim tepihom. Omiljena meta medija bili su i ostaju filmski i muzički parovi, a mi vam predstavljamo najpopularnije.

Brigitte Bardot i Roger Vadim

Režiser i njegova muza, supruga i razlog zašto su filmadžije u Kanu počele da privlače toliku pažnju. Ona je pokrenula francuski novi talas igrajući u njegovom filmu …I bog stvori ženu, a razveli su se nakon pet godina braka.

Lauren Bacall & Humphrey Bogart

Brak najlepše glumice i najpopularnijeg glumca Holivuda počeo je samo godinu dana nakon što su zajedno prvi put igrali u filmu To Have and To Have Not 1944, a zajedno su ostali sve do njegove smrti. Ova fotografija snimljena je 1953. kada je Bacall bila aktuelna sa filmom How to Marry a Millionaire.

Paul Newman & Joanne Woodward

Par koji se, kao retko koji u Holivudu, može pohvaliti stažom od čak 50 godina braka, našao se i na reklamnom posteru za ovaj festival pre 2 godine. Ova fotografija je iz 1973. kada je Newman bio aktuelan sa filmom Sting.

Romy Schneider & Alain Delon

Svojevremeno najpoželjniji francuski glumac vezu sa nemačkom glumicom započeo je 1958. kada su se upoznali i odmah verili. Fotografija je snimljena samo godinu dana kasnije, u vreme kada je Alain promovisao film Mr Klein. Veza nikad nije krunisana brakom, jer su se posle samo pet godina rastali.

Yoko Ono & John Lennon

Čuveni muzički par je bio na vrhuncu popularnosti kada je posetio kanski festival 1971. kako bi promovisali svoj film Apotheosis u kome zajedno lete balonom.

Jane Birkin & Serge Gainsbourg

Jane i Serge su bili zvezde ne samo festivala u Kanu, već i kompletnog francuskog noćnog života. Delom zbog njegovog neverovatnog talenta, delom zbog njenih providnih haljinica bili su rado viđeni gosti skoro svake godine.

Charlotte Rampling & Jean-Michel Jarre

Engleskinja sa toliko uloga u francuskim filmovima i dan-danas je redovan gost kanskog festivala. Ona i čuveni kompozitor su se venčali 1978, a rastali su se nakon više od 20 godina.

Grace Kelly i Princ Rainier III

Grace Kelly je baš na ovom festivalu 1955. upoznala svog budućeg supruga Princa Rainiera III i smao godinu dana kasnije postala je prinzeca Monaka.

Catherine Deneuve i Francoise Dorleac

Ne ljubavni, već sestrinski par, koji je zajedno glumio u filmu Girls of Rochefort. Nažalost, Francoise je tragično preminula u saobraćajnoj nesreći 1967, a fotografija je iz 1964. kada su promovisale film Male Hunt.

Par unutar kontroverzne haljine Sophiae Loren

Još jedan atipični par prilično je upadao u oči svima te još čedne 1955. godine i učinio da glumica Sophia Loren bude najfotografisanija osoba na festivalu.

Typedrummer Typedrummer.com – pretvorite svoje reči u muziku Napuštena kuća postaje kuća cveća Napuštenu kuću oživelo cveće Hoće li se voleti Da li ćete se voleti kad budete imali 80? KinkBNB KinkBNB – erotski Airbnb koji povezuje ljubitelje seksualnih fetiša · · ·