Najpoznatije vrste hleba na svetu
PULS GRADA · gastro

Hleb je oduvek imao posebno mesto među ljudima. Danas u savremenoj, a burnoj svakodnevici, gde su mogućnosti naizgled ogromne, pojm hleba je udaljen od onoga kako se nekada on razumeo i šta je predstavljao.

Da je u davna vremena hleb imao više značenja, od današnjeg: „Na povratku sa posla ne zaboravi da kupiš hleb“, podsećaju nas mnogobrojne poslovice ili izreke koje su se do danas održale u manjim sredinama, po unutrašnjosti ili kod starijih ljudi, koji često kažu – otišao trbuhom za kruhom!

Ako volite da putujete, interesuju vas druge i drugačije kulture, onda je najbolja preporuka da se među prvim pojmovima sa kojima se upoznajete na novom tlu, upoznate i sa lokalnim pekarima, ili običajima pravljenja hleba. Nutricionisti, nadrilekari, i druge učene glave stalno nam savetuju kako je loše po zdravlje da jedemo hleb, naročito onaj od belog brašna. A vi budite mudri istraživači, pa sprovedite istraživanje na vašem sledećem putovanju – od čega lokalno stanovništvo pravi hleb po receptima njihovih baka. Videćete da je tu po najmanje belog brašna, a mnogo je više zanimljivih namirnica za koje ne biste verovali da ih neko stavlja u hleb!

Pogledajte naš izbor hlebova i zemalja iz kojih oni potiču…

Appam, IndijaOtvori galeriju
Crvena vina Vino & Fino top 2014: Najbolja crvena vina u Srbiji HJ1A1188 Ginger: Začini me! pizza bar Pizza Bar – uvek ukusna originalna italijanska kuhinja Sauvignon Blanc Sauvignon blanc: Lepo vaspitani divljak ·