Germs_2
PULS GRADA · zdravlje

Ako ste čistunac i imate fobiju od mikroba, možda ste već upoznati sa najopasnijim zonama na aerodromu i u avionu, kada su bakterije u pitanju. Rezultati istraživanja američke Nacionalne fondacije za nauku, pokazali su da je krajnje vreme da počnemo da izbegavamo stočiće na kojima nam stjuardese služe hranu.

Na aerodromima, crvena zona je gotovo svuda, što znači da šta god da dotaknete, ruke će vam biti pune bakterija. Najveća koncentracija svakako je u toaletima, na česmama i WC šoljama, međutim, poređenje će vas iznenaditi. Naime, na česmama se nalazi čak 4 i po puta više mikroba, nego na dugmetu za puštanje vode na WC šolji.

To što je WC šolja puna bakterija nije novost, ali to da je stočić-poslužavnik na kome se servira hrana u toku leta leglo prljavštine, svakako jeste. Ta zona je na mapi obeležena crvenom bojom, jer je čak 10 puta prljavija od dugmeta na WC šolji. Zato zavežite pojaseve, i ne mrdajte, jer se na njima nalazi daleko manje mikroba.

page-heliocare Heliocare Ultra D kapsule: Za duplo uživanje pod suncem woman-3190829_1280 Pravilno držanje može pomoći da se osećate srećnije collage Idealan dnevni raspored aktivnosti za svaki hronotip Ginnea 011 Ginnea 011: Koje simptome žene ne smeju ignorisati? · · ·