šareno
PULS GRADA · destinacija

Ceo grad u muralima. zvuči kao nešto iz sna, zar ne? Takvo vizuelno ekscentrično mesto postoji, to je grad Guatapé u Kolumbiji. Fotografkinja Jessica Devnani ga je otkrila na putovanju kroz Kolumbiju i uživala je u prekrasnim bojama, kaldrmisanim ulicama i fantastičnom pogledu.

Radovi na zidovima uglavnom imaju značenje. Neki se koriste kao oznake lokalnih preduzeća, drugi oslikavaju ono u šta lokalno stanovništvo veruje, a treći predstavljaju kulturna nasleđa koja prikazuju život u poljoprivrednoj zajednici. Ima i onih murala koji su urađeni jednostavno kao umetnička dela. Smatra se da je oslikavanje počelo tako što su ljudi ukrašavali svoje domove.

Guatapé je poznat i po El Peñon steni koja je visoka 2100 metara. Pogled koji se pruža odatle je neverovatan.

Sjajna mesta postoje na našoj planeti. Šareni grad u Kolumbiji je definitvno jedno od njih. Zaista sve izgleda bajkovito tako šareno. Nekako se čini da ne može da postoji siv dan među svim ovim bojama.

Foto: Jessica DevnaniOtvori galeriju
unnamed (5)cover Tokio: Ponesite osmeh i lepo kućno vaspitanje destinacije Mesta na svetu gde je doček Nove godine super bp Čarobna Budimpešta u decembru london London kakav još niste videli