Najskuplji mobilni telefoni
U VAZDUHU · tech/web

Mobilni telefon je postao neminovnost savremenog života. Cene ovih uređaja kreću se u rasponu od nekoliko desetina do nekoliko stotina ili hiljada evra, ali kako se prema džepu bira sve pa i telefon, onda ne bi trebalo da začudi što se za one sa „najdubljim“ džepom prave male i veoma skupocene serije ili unikatne varijante mobilnih telefona čija cena često prevazilazi svaku granicu očekivanog!

Sa najnovijim dostignućima u tehnologiji, čini se kao da vaš telefon može da učini mnogo toga, ali ima i onih koji pored očekivanih funkcija imaju i jednu sasvim osobenu – a ta je da se pokaže društveni položaj. Evo onih telefona koji više služe da potvrde koliko ste finansijski moćni, nego da pozovu nekoga ili pošalju jedan sasvim običan SMS.

1. iPhone Princess Plus

iPhone Princess Plus ima jednu karakteristiku koja ga čini sasvim drugačijim od ostalih Apple iPhone mobilnih telefona. Ono što ga čini jednim od 10 najskupljih na svetu jeste što ga je dizajnirao čuveni austrijski umetnik Peter Aloisson. Osim zlata, ovaj iPhone ima 138 malenih dijamanata i 180 brilijanata, svaki između 16.50 i 17.75 karata. Kako se odavno zna da Peter Aloisson radi sa dijamantima najboljeg kvaliteta, ne čudi što ovaj uređaj košta 176,400 dolara.

2. Vertu Signature Diamond

Ekskluzivni telefon marke Vertu samo je još jedan od dragulja ovog brenda koji je na držištu već odavno poznat po svojim luksuznim mobilnim telefonima. Vertu Signature Diamond je izrađen od platine i sastavlja se ručno, a ne fabrički, kako je to običaj. Telefon je ukrašen pravom fantazijom od dijamanata, i izrađuje se u svega 200 primeraka, pa mu je cena sasvim odgovarajuća, i po komadu iznosi 88.000 dolara.

3. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Ovaj telefon potiče iz kompanije koja je prilično renomirana kada je reč o proizvodnji luksuznih mobilnih telefona. Luxor Las Vegas Jackpot je napravljen u Švajcarskoj 2005. godine i izrađen je od čistog zlata. Teži oko 180 grama, zadnja ploča napravljena je od afričkog drveta starog preko 200 godina, za koje se danas zna da spada u red najskupocenijih tipova drveta na svetu. Tastatura je izrađena od kristala safira, i cena je 1 milion dolara!

4. GoldVish Le Million

Goldvish „Le Million“ je dizajnirao poznati dizajner Emmanuel Gueit, koji je do sada kreirao mnogo luksuznih satova i nakita. Najluksuzniji i najskupoceniji mobilni telefon je takođe stvoren u Švajcarskoj, i nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda, kao najskupoceniji mobilni telefon prodat na sajmu milionera u Kanu u Francuskoj 2006. godine! Često se naziva i najskupljim telefonom na svetu, a napravljen je od 18-karatnog belog zlata, i dijamantima od 20-karata.

5. Samsung W2015

Telefoni na preklop sve češće se pominju kao novi veliki hit, modni i trendseterski koji će u masovnu upotrebu ući veoma brzo. Samsungov W2015 može da svedoči ovoj pretpostavci u prilog, iako nije sasvim jasno zašto se ovaj pametni telefon nalazi na listi luksuznih, ako se uporedi sa ostatkom takmičarske ekipe!

6. Lamborghini 88 Tauri

Lamborghini je brend poznat po proizvodnji dobrih i skupocenih automobila, ipak ova marka očigledno ima i značajan uticaj na polju izrade skupocenih gedžeta kakvi su mobilni telefoni. Ovaj brend u poslednjih par godina sve više razvija i industrijsku podgranu koja proizvodi sitnice poput telefona i satova, a cene su uvek impresivne, iako nije jasno imaju li zaista sve od performansi kojima bi se opravdala takva cena!

Muzika vašeg lica Kakvu muziku krije vaše lice Dron koji crta Flying Pantograph – dron koji crta Web zona Aplikacije bez kojih se ne može Šta sve škodi računaru 6 loših navika kojima štetite svom kompjuteru · · · ·