What Ali Wore
KULTURA · fotografija · U VAZDUHU · urban flash

Zoe Spawton iz Berlina već gotovo dve godine prati šta oblači njen komšija Ali, a fotografije ovog interesantnog dekice posvećeno kači na svoj blog pod nazivom „What Ali Wore“.

Zoe Spawton upoznala je simpatičnog Alija jednog jutra dok je prolazio pored kafića u kom ona radi. Bez obzira na to što ga je i ranije viđala, Zoe je trebalo vremena da skupi hrabrosti i Alija zamoli da fotografiše njegove zanimljive odevne kombinacije. Ali je isprva oklevao, ali je ubrzo postao mnogo samouvereniji, što se i vidi po njegovim pozama na portretima. Ovaj osamdesetčetvorogodišnji gospodin zapravo je nekada bio obućar, te sve svoje cipele pravi sam – na fotografijama se može uočiti da je u pitanju isti model, različitih boja. Osim toga, Ali sam kroji i većinu svojih mnogobrojnih odela. Dirljiv zapis o Alijevom stilu i životu osvojio je prestižnu Lead nagradu za najbolji blog u Nemačkoj, ali je važnije to što je ovaj projekat inicirao prijateljstvo između njegovih učesnika. Zoe Spawton tvrdi da danas, nakon zabeleženih oko 80 kombinacija, Ali i dalje uspeva da je iznenadi. U našoj galeriji pogledajte neke od portreta sa bloga What Ali Wore, koji je oduševio internet zajednicu.

Najstilizovaniji svetski osamdesetčetvorogodišnjakOtvori galeriju
Ljubimci i njihovi vlasnici Dugogodišnja ljubav između vlasnika i njihovih ljubimaca Avanture Lego fotografa Avanture minijaturnog Lego fotografa no-seconds-inmate-last-meals-death-row-henry-hargreaves-6 Poslednja večera osuđenika na smrt Qozop Kada mladi i stari zamene uloge · ·