pagecoveroldest
KULTURA · fotografija

U današnje vreme, slikanje svetskih metropola je veoma uobičajena aktivnost profesionalnih fotografa. U 19. veku, pak, fotografisanje urbanih centara je bila prava retkost, budući da odgovarajuća tehnologija još uvek nije bila dovoljno razvijena. Sve se promenilo sa pionirskim poduhvatima Luja Dagera, francuskog umetnika i hemičara, koji će ostati zapamćen kao jedan od najvećih inovatora u istoriji fotografije.

Njegova tehnika fotografisanja, poznata i kao degerotipija, bila je ključna u popularisanju ove aktivnosti sredinom 19. veka. U ovom periodu su nastale i fotografije koje vam predstavljamo, na kojima možete videti kako su nekada izgledale velike svetske metropole kao što su Tokio, Pariz, London, Njujork i Rim.

Pogledajte u našoj galeriji najstarije sačuvane fotografije poznatih gradova u svetu.

Vašington 1846.Otvori galeriju
Kim Kardashian i Kanye West Nova knjiga portreta čuvene fotografkinje Annie Leibovitz page_cover Život u Ruskom carstvu pre revolucije These-Photos-Look-Like-Renaissance-Paintings-In-Real-Life_cover Fotografije koje izgledaju kao moderne verzije renesansnih slika "Alisa u zemlji čuda" snimanje Pirella kalendara Pirelli: Isključivo crni modeli na kalendaru za 2018. godinu ·