bejrutcover
U VAZDUHU · svet

Lokalci ovu izrazito tanku zgradu u Bejrutu zovu „INAT“ i to sa veoma dobrim razlogom. Naime, nju je na porvršini od 100 kvadratnih metara sagradio jedan čovek isključivo sa ciljem da drugome blokira pogled na okean!

Prema opštem uverenju lokalaca u pitanju je bio sukob između braće koji su nasledili parcelu, ali nisu mogli da se dogovore šta će tačno uraditi sa njom.

Jedan od braće je bio ljubomoran na drugog zato što je završio sa izrazito manjim placem. Budući da nije mogao da sagradi bilo šta korisno na svojoj zemlji, a nije želeo ni da se pomiri sa svojom situacijom, on je odlučio da napakosti bratu na veoma originalan način.

Ipak je sagradio zgradu 1954. godine, ali ona je bila toliko uska da je iz daljine delovala kao jedan zid. Cilj je bio da time blokira pogled bratovljeve zgrade i tako utiče na smanjenje vrednosti njegovog zemljišta.

„INAT“ zgrada je visoka 14 metara a prostorije u njoj su širine par metara, iako na slikama možda deluje da je drugačije, ali to je pre svega zbog iluzije koju stvaraju prozori i terase. Svaki sprat ima dva stana koji poseduju nekoliko soba povezanih hodnikom. Kako se ide iz jedne u drugu, sve je manje prostora s obzirom na činjenicu da se zgrada sužava na jednoj strani. Iako je građevna praktično beskorisna, njeni sadašnji vlasnici ne planiraju da je sruše jer ne postoji šansa da na tako malom prostoru sagrade bilo šta drugo svrsishodno.

U našoj galeriji možete videti još nekoliko fotografija ovog fasninantnog zdanja koje je nastalo iz puke pakosti.

„INAT“ zgrada u BejrutuOtvori galeriju
Projekat Earth 2050. Kaspersky Lab otkriva kako će izgledati Dubai, Moskva i Njujork 2050. cover Najneobičnije profesije na svetu 1510505963-0_cover 38-godišnji Britanac je odlučio da živi kao da je 1946. gangster-cemetery-yekaterinburg-56_cover Ekstravagantna groblja ruskih mafijaša · · · ·