gerfeld06667_cover
KULTURA · knjige

Ako ste mislili da su poznate ličnosti uglavnom površne individue koje većinu vremena provode opsednute svojim izgledom i popularnošću, niste daleko od istine. Ima među njima, međutim, i onih koji vole da se kulturno uzdižu i uživaju u čitanju knjiga. Saznajte kojih 5 zvezda su poznate po veličini svojih biblioteka.

1. Karl Lagerfeld

Poznati nemački modni dizajner važi za velikog kolekcionara knjiga. Ako je mu je verovati na reč, u njegovoj biblioteci se nalazi čak 300.000 knjiga! Kako bi imao više mesta u svojoj kući, Lagerfeld knjige slaže horizontalno. U njegovoj kolekciji se mogu pronaći naslovi na engleskom, francuskom i nemačkom jeziku.

2. Džordž Lukas

Režiser Ratova zvezda od 1978. sakuplja knjige za svoju biblioteku na Skajvoker ranču. Osim 27.000 knjiga, u ovoj biblioteci se može pronaći i oko 17.000 filmova, kao i fotografije, časopisi i isečci iz starih novina.

3. Majkl Džekson

Kralj popa je bio i kralj knjiga. Tokom svog života, Majkl Džekson je bio pasionirani ljubitelj književnosti, posebno poezije. Redovno je posećivao lokalne knjižere, a omiljeni autor mu je bio Ralf Valdo Emerson. Bibliteka na njegovom imanju je posedovala oko 10.000 knjiga.

4. Najdžela Loson

TV kuvarica čije emisije ne propuštamo u svojoj biblioteci ima 6.000 knjiga, od kojih je nekoliko hiljada posvećeno hrani i kuvanju. Inače, Najdžela najviše voli da čita romane P. Dž. Vudhausa i Čarlsa Dikensa.

5. Hari Hudini

Nakon smrti čuvenog mađioničara, 4.000 knjiga iz njegove kolekcije je završilo u kongresnoj biblioteci SAD. Većina Hudinijevih knjiga se bavi magijom, dramaturgijom i spiritualnošću. Na ovoj adresi možete pogledati kompletnu listu naslova iz njegove kolekcije.

Bekim-Serjanovic-06crop Bekim Sejranović promoviše novu knjigu u Beogradu harrypottercover Hari Poter: 10 nezaboravnih citata iz knjiga o našem omiljenom čarobnjaku cover marchelo Novi roman Marčela i druženje sa čitaocima Booka izdanja Dvojni knjiški prikaz: Lejla Slimani & Zoran Ferić ·