Mračni strahovi pretvoreni u ilustracije
KULTURA · art

Strahovi koje smo imali kao deca, često nas mogu progoniti i kada odavno zađemo u odraslo doba. Ponekad roditelji, potpuno nesvesno, učestvuju u tim strahovima, pričajući priče koje u dečijoj mašti postaju upečatljive slike kojih je nemoguće osloboditi se, čak i onda kada smo dovoljno odrasli da možemo racionalizovati čitavu stvar. Na duhovit način, jedan umetnik je predstavio nerazumljive strahove koje imaju neki od nas, a koji za druge ljude jesu samo smešne izmišljene anegdote.

Ilustrator Fran Krause pitala je ljude da mu ispričaju koji su njihovi najčudniji i najiracionalniji strahovi, da bi ih potom pretvorio u stripove. Krause je shvatio da je veliki broj stvari koje plaše ljude sasvim neobjašnjiv, ili da pripadaju korpusu loših objašnjenja roditelja. Počevši od vlastitih fobija, Fran je napravila seriju stripova koje su ljudi mogli da prate na društvenim mrežama i reakcije su bile više nego pozitivne.

Gledajući strahove drugih možete uvideti da niste jedini kojima bujna mašta ili sećanje na priče iz detinjstva remete svakodnevicu.

Najveći ljudski strahovi su pretvoreni u stripoveOtvori galeriju
Najgore statue slavnih Najgore statue slavnih Bizarnosti savremene kulture Sva apsurdnost savremene kulture Star Wars i klasična umetnička dela „Zvezdani ratovi“ i klasično slikarstvo Supervizuelna Humanitarna novogodišnja Supervizuelna lutrija ·