kina
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Od nedavno se najviši most na svetu koji je otvoren za saobraćaj nalazi u Kini. Da li biste vozili automobil na visini od 565 metara? Ako se nađete u Kini i to poželite, sada imate priliku.

Most koji spaja grad Sjuanvej u provinciji Junan i okrug Šuiceng u pokrajini Guejdžou dug je 1,34 kilometra, a na visini od 565 metara. Most se proteže iznad kanjona Dehang Kunan.

Tri godine izgradnje mosta koštala su oko 130 miliona dolara, ima četiri trake, a benefit će biti zaista osetna. Vozači će prelaskom preko najvišeg mosta na svetu uštedeti oko tri sata vožnje.

Sidu River, most koji se takođe nalazi u Kini je do nedavno nosio titulu najvišeg mosta na svetu. On se nalazi na visini od 500 metara iznad doline Sidu reke. A dužina mu je 1222 metra i otovren je 2009. godine. Ali, Kinezi su ponovo porušili sopstveni rekord.

Najviši most na svetuOtvori galeriju

Miteš - filozofija i arhitektura Miteš Diksit: Arhitektura potkovana filozofijom ng Najlepše kuće okićene u duhu praznika cover Praznična dekoracija: Bazični elementi Pantone boje Pantone: Trendi boje u 2017. godini · ·