Airport football
PULS GRADA · sport&rekreacija

U susret jednom od najvećih sportskih događaja, Svetskom prvenstvu u fudbalu, podsećamo vas na najzanimljivije reklame koje su ga najavljivale od osamdesetih godina do danas.

Kao najava prestojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu, Nike je objavio zabavnu reklamu u kojoj se dečiji fubalski teren pretvara u meč najvećih zvezda kao što su Cristiano Ronaldo, Neymar i Ibrahimović. Ispod možete pogledati ovaj, poslednji video koji se nastavlja na tradiciju velikih brendova u najavljivanju jednog od najvažnijih sportskih događaja na svetu, a nakon njega vas čeka lista najzanimljivijih među ovim tradicionalnim reklamama.

1. Carlsberg, Old Lions (Svetsko prvenstvo u fudbalu 2006.)

Peter Shilton, Stuart Pearce i Bobby Robson u ovoj reklami pojavljuju se kao treneri grupe fudbalskih rekreativaca.

2. Nike, Good vs. Evil (Svetsko prvenstvo u fudbalu 1996.)

Verovatno najgora reklama za Svetsko prvenstvo svih vremena, ovaj video ipak je predvideo neke skandale koji će nakon njega dogoditi u svetu fudbala.

3. Adidas, Footballitis (Svetsko prvenstvo u fudbalu 2002.)

U ovoj reklami koja je nastala pod sponzorstvom AdidasaBarthez, Beckham i Del Piero pokazuju nam da profesionalni fudbaleri nisu sasvim sigurni gde se završava teren, a gde počinje život.

4. Nike, Airport Football (Svetsko prvenstvo u fudbalu 1998.)

U brazilskom stilu, ovde se nekoliko fudbalera iz reprezentacije pojavljuje u sukobu sa aerodromskim obezbeđenjem, a mi se pitamo kako je moguće da nisu sa toliko truda napali Francusku iste godine.

5. Pepsi, Oktoberfest (Svetsko prvenstvo u fudbalu 2006.)

Jedna od neobičnijih reklama na ovoj listi prikazuje Henryja, Roberta Carlosa i Beckhama kako među šatrama igraju fudbal sa Nemcima koji su obučeni u tradicionalnu nošnju. Sve se, da bude još čudnije, završava bavarskim plesom.

6. Coca Cola, Drink Coke (Svetsko prvenstvo u fudbalu 1982.)

Kako bi se obeležilo prvo Svetsko prvenstvo na kom je učestvovao slavni Maradona, Coca Cola je rešila da napravi ovaj nesvakidašnji video koji u kom se čuveni fubaler nalazi ispred svog mladog obožavatelja.

7. Castrol, Footkhana (Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014.)

Reklama poput ove, u kojoj se pojavljuje dvojica vrhunskih i različitih sportista, ne može da prođe loše.

8. Dodge, Cars and Freedom (Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010.)

U vreme kada je Engleska imala svoju neslavnu utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama, Dodge je izbacio ovu reklamu u kom se za volanom pojavljuje George Washington.

9. Nike, Secret Tournament (Svetsko prvenstvo u fudbalu 2002.)

Reklama koja neodoljivo podseća na estetiku filma Fight Club, u ovoj reklami dve ekipe u kavezu igraju fudbal na sve ili ništa, a to sve dok ih nadgleda Eric Cantona.

10. McDonald’s, Practice Makes Perfect (Svetsko prvenstvo u fudbalu 1994.)

Trinaestogodišnji Scott Parker pojavio se kao zvezda ove reklame, a ona prikazuje kako mali stanovnik Fulhama hvali svojim zavidnim trikovima sa loptom – neposredno pre nego što će se počastiti u McDonaldsu.

Lionel Messi Fudbaleri koji učestvuju na Svetskom prvenstvu nekad i sad Beogradski maraton Ulicama prestonice: Beogradski maraton VIP Beach Volleyball masters Vip Beach Masters 2014 u rekordnih 12 gradova Srbije Tai Chi Tai-Chi: Zdravo, urbano, opušteno… · · · ·