Damien Hirst & Alexander McQueen
PULS GRADA · moda

Godina koja je iza nas donela je neke sveže projekte koji su, umesto da budu proizvodi ujedinjavanja samo zarad saradnje, zapravo vrlo smela iznenađenja.

1. Maison Martin Margiela & Converse

Za sve one koji su uspeli da se domognu jednog para, patike uronjene u belu boju koja bi vremenom trebalo da popuca su definitivno hit godine. Ništa bolje od neverovatne saradnje dva potpuno različita modna imena.

2. Damien Hirst & Alexander McQueen

Poznati modni dizajner Alexander McQueen pozvao je na sarardnju kontroverznog britanskog umetnika Daniela Hirsta, a iz njihovog timskog rada izrodila se neočekivano živahna kolekcija. Hirst je sa ikoničkim motivom lobanje pomešao dizajn iz svoje poslednje serije Entomology, odnosno niz raznobojnih leptira i sitnijih insekata.

3. M.I.A. & Versace

Versus je sestrinska i pristupačnija modna linija brenda Versace koja je ove godine pozvala na saradnju mladu muzičku zvezdu M.I.U. Ovo je rezultiralo inovativnim pristupom odveć poznatim Versace printovima na kojima se i temelji celokupna kolekcija.

4. Supreme & Vans

Sasvim sigurno je jedan od traženijih dizajnerskh proizvoda ove godine bila i kolekcija Power, Corruption & Lies koju je izbacio brend Supreme. U saradnji sa kultnim Vans patikama, pojavila su se tri modela sa aktuelnim cvetnim printom.

5. adidas Originals & Tom Dixon

Iz saradnje industrijskog dizajnera kakav je Tom Dixon i tima adidas Originalsa ne može da izađe ništa loše. Kolekcija koju su napravili je minimalistička, sa višenamenskim odevnim predmetima koji su stilizovani do detalja.

6. Sneaker Freaker & PUMA

Australijski brend Sneaker Freaker već iza sebe ima saradnju sa ovim poznatim proizvođačem sportske opreme, a njihov novi zajednički proizvod je ova zanimljiva tirkizna patika od kvalitetne kože sa nazivom Sharkbait.

7. Drake & Jordan Brand

Saradnja ova dva velika i popularna brenda za sada ostaje na nivou nagoveštaja, iako bi uskoro trebalo da bude i javno objavljena. Patika OVO Air Jordan X je najavljena prvo u beloj boji, ali se u poslednje vreme govori i o crnoj varijanti. Sudeći po Drakeovom Instagramu, nećemo još dugo čekati da vidimo finalni proizvod.

8. size? & Nike Air Max 93

Britanski brend size? se ispostavio kao prava destinacija za ekskluzivna izdanja kompanije Nike. Ove godine su favorit bile patike koje su došle kao deo Bright Teal paketa, a koje su objedinile kultne modele Air Max 93 i Air Huarache.

David Beckham David Beckham ponovo u reklami za H&M donji veš Rick Owens Pet najbitnijih modnih momenata u 2013. godini Miley Cyrus Miley Cyrus je novo lice kolekcije Marca Jacobsa Biser London, Katar, Tokio: Skrivena lepota · · · · · · · · · · ·