cover
U VAZDUHU · trend

Ne postoji problem u garderobi koji dobar komad nakita ne može da reši. Nije ni čudo što se on generacijama, s kolena na koleno prenosi, i što predstavlja jedan od najčešćih i najomiljenijih poklona.

Nakita, kao i cipela, nikad dosta! Ipak, treba znati kad je šta aktuelno, pa evo na čemu bi trebalo da vam bude fokus ovog proleća.

Bolje je birati efektne, upadljive komade, i njih se držati, nego se kititi kao jelka i zveckati na sve strane. Odaberite upečatljive minđuše, ukrase za kosu i ogrlice, a poigrajte se i sa gomilanjem i nizanjem narukvica ili prstenja. Neka oni budu jednostavnog dizajna, pa će više komada na jednoj ruci stvoriti utisak, ali ne i efekat pretrpanosti.

Viseće minđuše

Ako dobro razmislte, primetićete da one nikada nisu izašle iz mode. Što će reći da su sigurna opcija, ukoliko želite da naglasite neki odevni komad, ili ste se jednostavno i minimalistički obukli, pa vam je potreban efektan akcenat. S obzirom na to da je proleće uveliko tu, a leto nam predstoji, sasvim je prirodno da je upravo ovo vreme kada možete da se razigrate sa bojama i oblicima, i slobodno odete u neki ekscentrični izgled. Uvek efektnije za veče, odvažne viseće minđuše mogu i najjednostavniju haljinu, košulju ili majicu podići na viši estetski nivo. Bilo da je u pitanju glam rock stil, elegantan sa kristalima i kamenjem.., ili je inspirisan nekim dalekim kulturama ili jednostavnom upotrebom jarkih boja i specifičnih materijala, barem jedan par ovakvih minđuša trebalo bi da posedujete.

MarniOtvori galeriju

“Lisice” narukvice i minđuše

Naravno, ne misli se na životinju iz šume ili basne, već na zatvorske lisice, jer ovaj oblik narukvica i minđuša najviše podseća na njih. Budući da im je dizajn jednostavan, jer su to obično tanke narukvice od srebra, zlata ili nekog metala, koje se ne zatvaraju u pun krug već imaju jedan slobodan međuprostor, savet je da ih slobodno nosite više na jednoj ruci. Često krajevi ovih narukvica imaju neki detalj u obliku strelice, eksera ili su ukrašene kamenjem, kako bi bile prijemčivije. Lepše ih je nositi iznad zgloba, nanizane ka laktu. Što se minđuša tiče, one su izuzetno aktuelne poslednjih sezona, i često se mogu videti na crvenom tepihu i glamuroznim manifestacijama. Pogodno je i za one koji nemaju bušene uši, jer se nose na srednjem i gornjem delu uha, a dizajnirane su tako da “obgrle” ušnu školjku.

Selena GomezOtvori galeriju

Ukrasi za glavu

Zaboravite na rajfove, trake za kosu i vezivanje marame oko glave! Te igrarije ostavite za more, izlete i bazen. Ukrasi za glavu i kosu idealni su za sve one kojima je dosadno da igraju na sigurno, i koji vole da eksperimentišu. Istina je da ovaj trend nije novitet, jer je i prethodnih sezona bio aktuelan, ali čini se da je njihov dizajn sada manje minimalistički, a više hrabar i upadljiv. Za veče su dobar izbor mini krune, metalni venci od cveća u art deco stilu, dok su za dan bolje opcije sa puno boja. Ono što je dobro kod ovog trenda, a što se odnosi i na viseće minđuše, jeste to da vam ništa drugo od nakita nije potrebno.

Saint LaurentOtvori galeriju

Prstenje na svim delovima prstiju

Verovatno ste već primetili, ako ne i sami poneli ovaj trend, da se prstenje ne nosi više samo tradicionalno na donjem delu prstiju. Sada se nosi i na sredini i na gornjem delu prsta, bliže noktu. Često je jedan prsten formiran tako da izgleda kao da je sačinjen od više, i ide čitavom dužinom prsta. Veoma je popularno i to da prstenje ne pravi pun krug, već ostaje jedan mali prazan prostor. Dizajneri su se maštovito poigrali formama, i napravili prave male skulpture od ovakvog prstenja. Izuzetno je lepo, jer ih možete kombinovati i nizati po ličnom nahođenju. Vaše šake će doći do izražaja, stoga neka fokus bude samo na njima.

Olga Kurylenko Otvori galeriju

Ogrlice uz vrat

Devedesete su doživele svoj invazorni come back kada je moda u pitanju. Iako su se zahvaljujući tome neki trendovi (koji su slobodno mogli da ostanu zakopani u prošlosti) vratili u modu, ogrlice koje idu tik uz vrat, takozvane chokerke su nešto što bi trebalo da nosite ovog proleća. Zasigurno u kutiji imate originalan primerak od pre dvadesetak godina, ali ne morate da reciklirate – izbor ovih ogrlica je zaista veliki. One mogu biti jednostavne i diskretne, ili načičkane detaljima i upadljive. Ove ogrlice ne moraju biti sastavljene od kamenčića ili napravljene od posebnog materijala. Trake od nekog tekstila sa printom, somota ili pliša, vezane oko vrata postićiće podjednako dobar efekat. Nosite ovaj trend još malo, pošto će uskoro “ugušiti” svojom prisutnošću.

Nina RicciOtvori galeriju
Objekat C 01 Mokrin House: Oaza za digitalne nomade Neobične frizure uz pomoć šablona Frizure: Od ulične umetnosti do modnog trenda Sandale i lakovi za nokte Koji lakovi za nokte idu uz koje sandale cover Miles to Walk – Sa stilom kroz Beograd · · ·