01 IAP_0486
PULS GRADA · dizajn

Prvu ogrlicu Nevena Čavorović izradila je za sebe, a pošto je bila zapažena i tražena, to joj je dalo podstrek da krene dalje. Tako je 2012. godine nastao unikatni i ručno dizajnirani nakit „Vinja“. A šta je ono što ga izdvaja i čini posebnim, kao što će i sve vas koji ga ponesete, saznajte u nastavku…

Nevena Čavorović je po profesiji grafička dizajnerka, koja uspešno radi u svojoj struci. Uz to je i članica udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca, na čijim je izložbama kolektivno učestvovala. Nakitom se bavi u slobodno vreme, što za nju predstavlja veliko zadovoljstvo i relaksaciju.

S obzirom na to da je Nevena oduvek uživala u umetničkom radu, znala je da će se baviti nekom vrstom dizajna. Kroz školovanje je dobila smernice koje su joj nadalje koristile, tako da je sa završetkom studija grafičkog dizajna njena priča tek počela, a potreba da što više izrazi svoju kreativnu stranu odvela ju je ka dizajniranju nakita. Uspela je da sa spoji struku i hobi, što joj pruža posebnu satisfakciju, jer svoje maštovite ideje pretače u delo.

U asortimanu nakita Vinja najčešće su ogrlice, ali tu su još i minđuše i narukvice. U početku je nakit pravljen od gotovih elemenata kupljenih po pozamanterijama, ili sa rasturenih starih ogrlica koje su dobijale novi izgled, međutim želja da smisli nešto novo i da kreira nakit koji će biti zapažen i jedinstven, okrenula je Nevenu ka izradi nakita sa elementima od pleksiglasa. Tako se sada svaki elemenat reže po njenom nacrtu, pa je samim tim i svaki komad nakita unikatan.

Nakit Vinja koji Nevena izrađuje spona je ideje koja se zatim prenosi na crtež, i konačne realizacije tog crteža. Unikatni elementi različitih boja i stepena prozračnosti nakitu daju originalan izgled, a sam proces izrade pruža mnoštvo mogućnosti. Nevena voli kada osoba za koju radi određeni komad nakita ima poverenje u nju i njen rad, i veruje da je tada uspeh zagarantovan.

Pošto je Nevena pravi esteta, što znači da generalno voli lepe stvari i boje, inspiraciju crpi iz svega interesantnog što je okružuje. Upravo zbog toga u nakitu Vinja preovlađuju razigrani elementi i živopisne boje, pa je namenjen svima onima koji žele da pokažu svoju posebnost.

Nova linija nakita je bazirana na aktuelnim trendovima, pa je samim tim idealna za nošenje tokom letnjih dana, i kao izuzetan poklon. Tako nakitom preovlađuju zabavni letnji motivi i oblici u intenzivnim bojama, kao što su oktopodi, flamingosi, kriške lubenice, palmini listovi i ananas.

Vinja nakit možete pogledati na Facebook stranici i Instagram profilu, ali pre svega obavezno ga ponosite na sebi, jer ne samo da ćete imati ultimativni letnji asesoar, već i komad nakita koji će vaš celokupni stil podići na viši nivo.

20180607_105322 Švedski dizajn na IKEA način your-post-as-movie-reddit-feat-cover Talentovani dizajner pravi lažne filmske postere page-cover Zašto su filmski posteri iz ’70-ih najlegendarniji content_plain-magazine-soviet-drinking-02 Kako su se u Sovjetskom Savezu borili protiv alkoholizma · · · · · · ·