kafa
PULS GRADA · gastro

Ljubitelji kafe, pažnja! Pojavili su se namazi koji sadrže kafu, te deo sveta već maže kafu na hleb! Iza ovog proizvoda stoji kompanija Snow Brand, a na vama je da pogađate iz koje zemlje potiče ovaj genijalan gastro izum. Možda vam sve ovo zvuči bizarno, ali mi bismo voleli da probamo taj tost sa kafa namazom…

Nema potrebe da vam objašnjavamo zašto je kafa verni pratilac kriške hleba i putera. Izgleda da ta ljubav i „prijateljstvo“ traje baš dugo, ali kako se sve stvari na ovom svetu menjaju ili unpređuju tako i kafa uz hleb i maslac postaje kafa kao namaz! Umesto maslaca namažite svoj omiljeni ukus na hleb, želite to da probate, zar ne? Možda mislite da je na ovaj način stari dobri ritual sasvim pokvaren? 

Već smo vas zamolili da pokušate da odgonetnete odakle potiče kompanija koja je napravila ovaj kafeni namaz. Evo odgovora, Snow Brand je japanska kompanija, a navikli smo da Japanci uvek imaju pomalo bizarne proizovde. Ova kompanija je pre 55 godina izmislila i kremastu (kao jogurt) kafu, koja i dalje postoji na tržištu. Možda se i namaz od kafe pokaže kao uspešan. Ne treba zaboraviti da se živ čovek na sve lako navikne, a ako volite kafu onda je ovo lepa vest koja će vam možda promeniti svakodnevicu.

Od 2015. godine u prodaji je kafe puding sa karamelom i kremom, koji proizvodi ista kompanija, pa možemo da zaključimo da je vremenu klasičnog ispijanja šoljice tople kafe možda došao kraj! Recite zbogom starim džezvama, a poželite dobrodošlicu novim kafenim proizvodima i izumima.

vino Izaberite odgovarajuće vino uz omiljene grickalice covergdjamarkov Gđa Mirkov: Nova poslastičarnica za stari miris i ukus detinjstva IMG_4662_cover Istok: Vijetnamska kuhinja u srcu Dorćola www.latimes.com Gladni Holivud: Šta se jelo nakon dodele Oskara · ·