landscape-nrm-1418837570-gin-and-cranberry-1507045268
PULS GRADA · kulinarka

Praznična euforija lagano raste, poslednje pripreme su u toku, a vi užurbano planirate svaki detalj proslave kako biste sve stigli na vreme. Pretpostavljamo da ste već osmislili meni i napravili spisak pića koja ćete poslužiti te večeri. Ipak, ukoliko želite da priredite nesvakidašnji žur i svojim gostima priredite pravo iznenađenje, u nastavku pogledajte praznične recepte za martini koktele koji garantuju dobar provod!

Imajući u vidu da je martini u osnovi vrlo jednostavan koktel, on se može lako napraviti i u kućnoj verziji i prilagoditi ličnim afinitetima. Bilo da volite osvežavajuće, kremaste ili voćne note, recepti koji slede nude za svakoga po nešto, te ćete sigurno pronaći nešto što je po ukusu vas i vaših prijatelja. Zato šejker u ruke, neka zabava počne!

1. Božićni martini sa ruzmarinom

Sastojci:

45 ml votke

22 ml višnjevače

Sok od jedne limete

Maline, ruzmarin i šećer za dekoraciju

Priprema:

Rubove čaše za martini uvaljajte u šećer. Polovinu šejkera napunite ledom, pa sipajte sve sastojke. Dobro promućkajte i sipajte u čaše, a zatim sve dekorišite malinama i grančicom ruzmarina.

2. Čokoladni martini

Sastojci:

60 ml votke sa ukusom vanile

30 ml likera sa ukusom čokolade

15 ml milerama

Čokoladni sirup i keksići za dekoraciju

Priprema:

Sve sastojke sipajte u šejker u koji ste prethodno dodali led, pa dobro promućkajte i sipajte u čaše za martini. Po želji, možete čaše prethodno dekorisati čokoladnim sirupom i sve ukrasiti hrskavim keksićima.

3. Margarita martini sa brusnicama

Sastojci:

60 ml tekile

1 limeta

1.5 kašika sosa od brusnice

1 kašičica meda

Sveže ili zaleđene brusnice i smeđi šećer za dekoraciju

Priprema:

Rubove čaše za martini uvaljajte u smeđi šećer. U šejker dodajte led, tekilu, sok od jedne limete, sos od brusnice i med. Dobro promućkajte, pa sipajte u čaše. Ukrasite svežim ili zaleđenim brusnicama. Živeli!


collage Neodoljive poslastice sa kokosom collage Magične kućice od đumbir keksića koje možete napraviti sa svojim mališanima cover www.thetravelbite.com, www.newengland.com i www.fullofplants.com Vegetarijanska praznična gozba (II deo) 6 Napravite raskošni praznični venac od kapkejk kolačića · · · · · ·