6
PULS GRADA · kulinarka

Praznična sezona je vrlo inspirativan poligon za razne kulinarske egzibicije… Svake godine na pragu decembra otkrijemo po neki novi recept koji želimo da isprobamo tokom prazničnih slavlja, pa smo tako 2013. uživali u aromatičnom božićnom hlebu sa ruzmarinom, 2015. otkrivali smo čari keksića sa đumbirom, a prošle godine apsolutni favorit bio je pečeni božićni venac od bri sira. No, čini nam se da će ova godina u tom pogledu biti najmaštovitija, a u prilog tome danas vam donosimo recept za ukusnu i vrlo dekorativnu poslasticu koja će za čas nestati sa tanjira!

Reč je o poslastici koja se sastoji od kapkejka, a koja svojim izgledom neodoljivo podseća na raskošni praznični venac. Sama priprema je vrlo brza i jednostavna, ali je zato krajnji efekat vrlo impresivan. Zahvaljujući svom izgledu, oduševiće mališane, a ni odrasli gosti neće ostati imuni na sočnost i vazdušastost ovog kolača.

Sastojci:

Vaši omiljeni kapkejk kolačići (domaći ili kupovni)

Krem za kapkejk kolačiće u koji je dodato nekoliko kapi zelenog ekstrakta

Crveni i zeleni fondan

Špric za dekorisanje

Čokoladne praline zapakovane u crvenu i srebrnu foliju (može i bilo koja druga boja, po želji)

Priprema:

1) Na tacnu za serviranje rasporedite kapkejk kolačiće tako da formiraju venac.

2) Pomoću šprica za dekorisanje, nafilujte svaki kolačić zelenim kremom.

3) Zeleni fondan tanko rasklagijajte između pek papira kako se ne bi zalepio, pa od njega nožem isecite ukrase u obliku lista zelenike.

4) Postupak ponovite i sa crvenim fondanom, s tim što ćete od njega napraviti veliku mašnu.

5) Dekorišite kolačiće zelenim listićima, i čokoladicama koje treba da predstavljaju novogodišnje ukrase.

6) Na kraju dodajte crvenu mašnu, i vaš ukusni praznični venac je spreman.


cover www.giverecipe.com, www.pinterest.com i www.hatibon.com Vegetarijanska praznična gozba (I deo) cover www.brit.co Isprobajte recept za čokoladni humus shutterstock_506973091 Naš predlog za jesen: Mirišljavi keksići www.chatelaine.com Idealni kokteli za nadolazeće zimske dane · · · ·