abandonedpaintingdrawing6-5c8aaa49c30f6__880-cover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Italija je toliko puna kulturnog blaga da njihovi građani i vlasti ne stižu da se bave očuvanjem baš svakog lepog i vrednog kutka njihove domovine. Postoje čitavi stari gradovi koji se prodaju jer su izgubili stanovništvo i objekti u njima nisu godinama održavani, a osim njih, tu je i pregršt napuštenih vila punih umetničkih dela koje će biti u fokusu ovog teksta.

Slikanje napuštenih objekata širom Evrope je već praktično postalo pravi fotografski žanr. Hiljade entuzijasta svake godine putuje kontinentom u potrazi za ruiniranim građevinama koje su i dalje sačuvale tračak svoje nekadašnje lepote. Jedan od takvih je i holandski fotograf Roman Robroek. Njegova nova kolekcija je posvećena napuštenim vilama u Italiji unutar kojih se još mogu videti ostaci fresaka, skulptura i drugih dekoracija. Mnoge zemlje sa manjim kulturnim bogatstvom bi dale sve da imaju ovakve objekte, makar i razrušene, ali, eto, u Italiji, oni su sasvim uobičajeni i niko ne vodi računa o njima jer ih imaju još bezbroj sličnih.

U našoj galeriji možete videti kako su ispale slike ovog momka, a više njegovih fotografija u istom stilu možete pogledati OVDE.

Napuštene vile u ItalijiOtvori galeriju
BeFunky-collage (5) Ove stvari nikako ne treba da držite u spavaćoj sobi 62558d5862047bf01f8768f7c6b7b979 Najveći neboder na svetu biće horizontalan empathy-suite-damien-hirst-interiors-hotel-las-vegas-nevada-usa_dezeen_2364_col_1-1704x1137 Dejmijen Herst je učestvovao u uređenju najskuplje hotelske sobe na svetu london_front_doors_002-cover Najlepša vrata Londona · · ·