deca
U VAZDUHU · urban flash

Ako se samo setimo kako smo kao tinejdžeri posmatrali ljude koji imaju trideset (i koju) godinu kao već odrasle i potpuno ozbiljne, i pogledamo danas nas sa trideset (i kojom), stvari više nisu tako jednostavne, a ni iste. Nekako, mi nismo tako ozbiljni ni odrasli, kao što su to bili naši roditelji u našim godinama!

Stvari su se promenile otkada smo mi rođeni. Naši roditelji su sa 30 godina već imali decu, a naša generacija tek sa 30 godina razmišlja o stalnom poslu, osamostaljenju… Mi, odrasli, kao da smo još uvek deca! Raspravljamo o tome ko je kome lajkovao šta na Instagramu, ko nije odgovorio na poruku, ko je koga „svajpovao“ na Tinderu.

A ova tema odrastanja ili bolje rečeno, neodrastanja, omiljena je tema ilustratorke Marloes De Vries. Umetnica živi u Holandiji i voli da crta stvari iz svakodnevnog života. Jesu li naši roditelji bili ovisni o serijama? Pa ne, jer nisu bili u mogućnosti, ali i da jesu, verovatnije je da su bili zuzeti životom odraslih. Da li su možda naručivali hranu? Opet ne, ali ne samo zato što u prošlosti nije bilo ovakvih mogućnosti. Ipak, svakodnevne situacije iz života tridesetogodišnjaka pogledajte u našoj galeriji. Definitivno nije sve kako smo mislili da će biti. Ali, ko želi odgovornosti i ozbiljnost sa trideset? Još uvek je pomalo rano, zar ne?

Nova godina za introverteOtvori galeriju
bib Ove reklame i natpise ne možete da promašite kašnj Uvek kasnite? To je zapravo sasvim u redu put Putovanja čine ljude srećnijim nego materijalno bogatstvo pamet 15 znakova da ste pametniji od proseka · · · ·