nasa
U VAZDUHU · urban flash

Zamisli, imaš preslatku tetovažu svog horoskopskog znaka na gležnju ili iza uha i jutro započinješ čitajući horoskop i nadajući se da će jednom pisati da ćeš postići poslovni uspeh i otputovati u daleke i tople krajeve. Ali, jedna stvar bi mogla da naruši vašu već ustaljenu a dragu vam rutinu…

Ako ste skoni tome da kažete: „To samo jedan Ovan/Lav/Rak može da uradi“ i radite uporedni horoskop čim upoznate nekog, imamo lošu vest za vas! Ceo vaš život je laž, pošto je NASA rekla da ne postoji 12 sazvežđa nego 13! To znači da postoji 13 horoskopskih znakova. Okej, koji je to trinaesti? To je Zmijonoša. Otkrili su ga još stari Vavilonci, ali kalendar od 12 meseci je već postojao pa su samo izostavili jedan znak.
Ipak, web stranica The Space Place koja je prijateljska stranica NASA-e, kune se u to da sazvežđa nisu više na mestu na kom su bila pre 3000 godina kada je horoskop ustanovljen.
giphy
Šta znači sad ovo za vaš horoskopski znak? Došlo je do nekih „pomeranja“. Možda više niste ono što ste mislili. I reakcije ljudi na Twitteru koji su ovo saznali su urnebesne. I tužne. I ljute.

Dakle, NASA kaže da moramo drugačije da posmatramo zvezde sad. Nego, da razjasnimo, NASA nije kriva ni za kakve promene u horoskopu niti oni astrologiju doživljavaju kao nauku. Ali, njihova tvrdnja je pomerila naš horoskopski znak. Evo i kako:

*Jarac: 20.januar-16.februar
*Vodolija: 16.februar-11.mart
*Ribe: 11.mart-18.april
*Ovan: 18.april-13.maj
*Bik: 13.maj-21.jun
*Blizanci: 21.jun-20.jul
*Rak: 20.jul-10.avgust
*Lav:10.avgust-16.septembar
*Devica:16.septembar-14.oktobar
*Vaga:14.oktobar-23.novembar
*Škorpija:23-novembar-29.novembar
*Zmijonoša:29.novembar-17.decembar
*Strelac:17.decembar-20.januar

Dakle, trinaesto sazvežđe, čije postojanje više ne sme da se ignoriše, učinilo je da Škorpija „traje“ četiri dana. NASA kaže da je njihov zadatak bio samo da potvrde da se raspored sazvežđa promenio, nikako nisu uticali na zodijak. Videćemo šta će dalje biti, nama ova matematika nije baš jasna. Znamo da se već nekoliko godina priča o ovom, da u horoskop treba da se ubaci i trinaesti znak, ali čini se da sad, na neki način, imamo potvrdu nauke.

zu Potrošio je 20 hiljada funti da bi izgledao kao David Beckham dvst Zašto su tridesete bolje od dvadesetih ui Fortune cat je mnogo bolja od kolačića sreće ui Koliko je ženama a koliko muškarcima potrebno vremena za istu stvar? ·