NG
KULTURA · fotografija

Svaka slika govori više od hiljadu reči, bar tako kažu, a fotografije časopisa „National Geographic“ nas uvek ostavljaju bez teksta. To je sigurno. I pored onih takmičarskih i regularnih fotografija časopisa, postoje i one neobjavljene, koje se čuvaju u arhivi. One su nedavno puštene u javnost i pružaju neverovatan uvid u trenutke iz prošlosti.

Projekat je ustanovljen 2013. godine u čast 125 godina National Geographica, i nazvan je Found. Izabrali smo neke od fotografija iz arhive za našu galeriju.

Devojčica na biku, SAD 1926.Otvori galeriju

Fotografije su svedočanstvo vremena i pokazuju nam realnost koja je postojala i mnogo pre nego što smo se mi rodili. Nadamo se da ste u ovim sećanjima na neka druga vremena iskreno uživali!

Zamrznuti predmeti Kuhinja u kojoj je zamrznuto vreme Najbolje fotografije modernih veridbi Najbolje fotografije modernih veridbi Kad poželite da letite: Fotografije koje prkose gravitaciji Kad poželite da letite: Fotografije koje prkose gravitaciji Prošlost je važna Prošlost je važna: Savremene afričke žene nose odeću svojih pretkinja