Naočare
U VAZDUHU · trend

Naočare za vid otkrivene su u Italiji oko 1300-te godine i tada nisu bile modni dodatak, već su se koristile samo za lečenje dalekovidosti. Nekad su bile najveća noćna mora onih koji su zbog lošeg vida morali da ih nose. Često su ljudi koji su nosili naočare bili izopšteni iz društva, naročito kao deca i ismevani zbog toga.

Sočiva i slične varijante za popravljanje vida bile su nezamislive. Popularni tadašnji pogrdni nazivi za naočare nisu manjkali, sve od teglara pa do ćoroskopa

Srećom, sve se menja, pa su tako nekada omrznuta pomagala za vid, danas neizostavan modni dodatak i mnogi trendseteri ih nose iako imaju besprekoran vid. Sve do početka dvadesetog veka naočare su se mogle videti samo u kružnom obliku, ali od tada počinje izmena oblika stakla, pa su sada sve češće sa pravougaonim okvirima. Danas su svima dostupne u velikom boroju modela i boja i zaista mogu u potpunosti da izmeni nečiji izgled. Mnoge devojke koje ih nose vole dodatno da istaknu oči kako bi došle do izražaja, ali ovde otkrivamo i neke smernice na temu- šta kod šminkanja treba izbegavati ako nosiš naočare.

Ne izostavljaj ove stvari prilikom šminkanja

  • Prva i osnovna stvar koju ne smeš da izostaviš prilikom šminkanja, a naročito kada nosiš naočare za vid jeste korektor. Moraš dobro prekriti podočnjake i tragove umora, jer ih naočare samo naglašavaju i oni su onda još upadljiviji.
  • Predlažemo ti da ukoliko ti je cilj da istakneš oči izbegavaš korišćenje senke za oči koja je u istoj boji kao ram tvojih naočara. Zbog iste boje i sličnih nijansi koje se preklapaju oči će ti samo izgubiti na izražajnosti i biće potpuno neupadljive. Predlažemo da koristiš boju senke koja odgovara boji tvojih očiju.
  • Bitno je da ti obrve uvek budu negovane i uredne jer one naglašavaju i uokviruju oči. Ne izostavljaj negu obrva iz svoje dnevne beauty rutine nikako.

Kako da se našminkaš u odnosu na oblik okvira naočara

Oblik naočara u velikoj meri određuje i način na koji treba da istakneš svoje oči, a boja i debljina rama kako da se našminkaš. Zato ti, ukoliko imaš ram s punim i tamnim okvirom, predlažemo da stavljaš senke u jarkim bojama ili da samo staviš neku upadljiviju nijansu karmina. Ako imaš ram koji privlači punu pažnju sa debljim okvirom sa nekim motivima, onda ti je samo tanka linija ajlajnera u kombinaciji sa nude senkom sasvim dovoljna da istakneš oči. Jednostavni ramovi daju ti potpunu slobodu za ekperimetisanje sa šminkom, tako da je potrebno samo da budeš maštovita.


collage Zašto o „Moncler” jaknama danas svi pričaju? collage Najlepše venčanice u kojima ćete se osećati kao princeze Mame na instagramu Zašto bi trebalo da mame izbegavaju Fejsbuk e-ucionica Zabavno i kreativno učenje uz pomoć digitalnih udžbenika · · ·