1504771199-syn-esq-1498063308-james-bond-cover
KULTURA · film/TV

Mada mnogi mogu tvrditi da su harizma, uverljivost u akcionim scenama i šarm tokom zavođenja lepih žena pravi kriterijumi na osnovu kojih sudimo o tome koji glumac je najbolji Džejms Bond, svi znamo, međutim, da je njihova atraktivnost ono što je presudno.

Ili možda baš ne? Ipak, u slučaju da je to istina, sada imamo odgovor na to pitanje iza kojeg stoji nauka bazirana na tzv. zlatnoj proporciji, grčkoj matematičkoj formuli koja meri fizičku perfektnost.

Kao što ste već mogli da pretpostavite, Šon Koneri je najatraktivniji Bond, sa oko 89,2% fizičke saglasnosti sa zlatnom proporcijom. Njegova brada, nos, vilica, oči i obrve najviše odgovaraju grčkom idealu lepote u odnosu na sve ostale glumce koji su igrali čuvenog tajnog agenta.

Poslednji Bond, Danijel Krejg, je i poslednji po atraktivnosti, bar po kriterijumima ove liste. Izgleda da njegov veliki nos, tanke usne i široko lice nisu impresivni za ljubitelje ove matematičke formule. Verujemo da su oni koji su tražili odnos između skladnog lica Bond momaka i zlatnog preseka ipak ljudi od autoriteta, posebno kada je u pitanju rangiranje muškaraca po lepoti!

Drugo mesto na listi zauzima Rodžer Mur, treći je Timoti Dalton, četvrti Pirs Brosnan, dok je nesrećni Džordž Lezenbi na petom mestu.

Autor ovog naučnog istraživanja je Dr Džulijan De Silva, inače po profesiji hirurg. On je već izazvao kontroverze kada je Amber Herd označio za najlepšu ženu sveta. Povodom svojih novih rezultata, on je izjavio: „Šon Koneri ima prelepu facijalnu simetriju i bliži je grčkom idealu savršenog lica od svih drugih Bondova.“

Ok, pošto smo čuli eksperta, red je i da mi damo naš stav s kojim ćete se sigurno složiti 100%!

Dalton je najlepši Bond, Mur je najveći gospodin, Krejg je najzgodniji, Brosnan najbolje pokazuje emocije, Koneri je najveći šmeker, Lezenbi je… pa nek bude da se najbolje bije!

!vizual_landscape_HRES_F Karte za 46. FEST u prodaji od subote nedaar Neda Arnerić dobitnica nagrade „Beogradski pobednik” TTGM8565(1) 46. FEST: Priđi bliže 0cover1 Breaking Bad: Pet sezona popularne serije u jednominutnoj animaciji · · · ·