watermelon-unsplash
PULS GRADA · zdravlje

Ako ste ikada pokušali da izgubite težinu, verovatno ste u nekom trenutku pokušali da koristite i aplikacije za brojanje kalorija. Uostalom, stvaranje kalorijskog deficita se često smatra ključnim za skidanje kilograma. Međutim, velike su šanse da ste odustali skoro čim ste počeli.

Ipak, ova naizgled dosadna metoda može da vam oduzme manje vremena nego što ste mislili – prema najnovijem istraživanju, potrebno je samo 15 minuta dnevno.

Istraživači sa Univerziteta u Vermontu i Univerziteta u Južnoj Karolini sproveli su šestomesečnu studiju u kojoj je 142 učesnika beležilo dnevnu potrošnju hrane i pića, uključujući unos kalorija i masti.

Otkriveno je da su ljudi koji su bili najuspešniji u programu mršavljenja (oni koji su izgubili 10 odsto svoje telesne težine) potrošili u proseku 14,6 minuta beleženja kalorija svakoga dana do kraja programa. U početku im je trebalo 23,2 minuta dnevno da bi do kraja istraživanja ta cifra spala na svega 15 minuta.

Istraživači su takođe otkrili da je učestalost logovanja na aplikaciju ta koja je najbliže povezana sa uspešnim gubitkom težine, a ne količina vremena provedenog na samom beleženju kalorijskog unosa i potrošnje.

U želji da vas podstaknemo da probate ovaj metod, sa vama delimo neke od efikasnih predloga aplikacija za brojanje kalorijaMyFitnessPal, Nutra Check i Lose It. Iako verujemo da će vam one pomoći da se rešite suvišnih kilograma, ne zaboravite na samodisciplinu koja u ovakvim situacijama igra ključnu ulogu. Srećno!

Biofar Packshots 1-1 Biofar Direct proizvodi sa aktivnim sastojcima photo-1498579485796-98be3abc076e Da li ste znali da slanina stvara zavisnost? pexels-photo-347134 Ostanite aktivni, ojačajte svoj imunitet pulmoklinz1 Mala ruska apoteka: Malavit i Pulmoklinz · · · · ·