extra_large-1540753999-cover-image
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Prilikom trudnoće postoji puno faktora rizika o kojima treba voditi računa kako bi sve bilo u redu sa bebom. Jedno novo istraživanje na taj spisak faktora dodalo je i vreme koje protiče između trudnoća u slučaju da se roditelji odluče za više od jednog deteta.

U novoj detaljnoj studiji došlo se do zaključka da između dve trudnoće treba čekati barem 18 meseci, jer to smanjuje zdravstvene rizike i za mamu i za bebu. Ovo je posebno značajno za žene starije od 35 godina, kod kojih se rizici povećavaju, a koje često svesno prave manje razmake između trudnoća. Na osnovu ogromnog broja podataka ustanovljeno je da je kod žena od 20-34 godine u ovom slučaju u opasnosti beba, dok je kod starijih više u opasnosti majka.

Neželjene posledice do kojih može doći obuhvataju prerani porođaj, ozbiljne zdravstvene poremećaje kod majke i čak smrt. Ovi slučajevi su veoma retki i statistika pokazuje da se razlikuju zavisno od majčine starosti. Glavni zaključak je da porodicu treba planirati na vreme i poslušati preporuke lekara kako bi se opasnost smanjila na minimum.


30-Women-Share-the-Worst-Pregnancy-Advice-Theyve-Ever-Gotten_1 Najgori saveti koje dobijaju trudnice dve-vrste-devojaka Postoje dve vrste devojaka… collage Najbolja ženska frizura za ovalno lice naslovna Ovaj spa centar pomaže novim mamama da se oslobode stresa · · · · ·