page-poznati-cover
U VAZDUHU · pop trash

Kada razmišljemo šta stoji iza uspeha poznatih ličnosti, retko kada nam padne na pamet da se radi o njihovim navikama u spavanju, ali možda je baš to ono što razlikuje njih od nas „običnih smrtnika“.

Saznajte u našem tekstu šta je specifično u navikama u spavanju velikana kao što su Leonardo da Vinči i Emili Bronte, ali i današnjih zvezda kao što su Tom Kruz i Maraja Keri.

Čarls Dikens

Istoričari književnosti napominju da je slavni engleski pisac često patio od nesanice, čak i u vreme kada je stvarao svoja najpopularnija dela. Osim toga, on je bio prilično sujeveran povodom svog načina spavanja i insistirao je da mu glava bude okrenuta ka severu jer je mislio da to pozitivno utiče na njegovu kreativnost.

Tom Kruz

Poznati glumac važi za osobu koja veoma glasno hrče. Tom je i te kako svestan toga pa je uvek imao obzira prema svojim partnerima. Za vreme braka sa Kejti Holms, na primer, napravio je posebnu zvučno izolovanu sobu za hrkanje u kojoj je spavao kako bi i njegova draga uspela da sklopi oči tokom noći.

Ilon Mask

Vlasnik Tesla motorsa ima gust raspored obaveza, ali koliko god da je posvećen svom poslu, on takođe zna da je dobar san ključan za njegovo zdravlje i punjenje baterija nakon napornog dana. Iz tog razloga, on svako veče leže u 1 i spava do 7 ujutru.

Isak Njutn

Čuveni naučnik je navodno spavao svega 2 sata dnevno. Čovečanstvo sigurno dosta duguje njegovom dugogodišnjem predanom radu, ali verujemo da bi bio još produktivniji da je izabrao da se malo više odmara.

Eminem

Popularni reper je svojvremeno patio od nesanice. Danas, međutim, on je pronašao način koji mu pomaže da uvek zaspi. Naime, gde god da se nalazi u svetu, on prozore pokriva aluminijumskom folijom kako bi skroz zamračio sobu, a nije retkost i da pušta snimke tzv. bele buke, koja mu pomažu da lakše zaspi.

Maraja Keri

Kako bi svoj veličanstveni glas održala u top formi, poznata pevačica insistira da spava čak 15 sati! I ne samo to, ona spava okružena sa 20 ovlaživača vazduha. Svoje iskustvo spavanja u ovakvoj sobi ona je uporedila sa dremanjem u sauni.

Leonardo da Vinči

Renesansni umetnik je pratio tzv. Uberman ciklus spavanja koji podrazumeva da se na svakih 4 sata drema po 20 minuta. Ne možemo reći da nam ovakav sistem zvuči baš praktično, ali s druge strane, da Vinčiju je očigledno pomogao da se proslavi kao slikar, pronalazač i inženjer. Doduše, da je spavao više, možda bi se upuštao u manje novih prajekata, ali bi završio bar one započete. Možemo samo da spekulišemo.

Emili Bronte

Autorka Orkanskih visova je imala nesreću da pati od nesanice. Kako bi se izborila sa ovim problemom, ona je navodno svako veče odlazila u trpezariju kuće gde bi hodala u krug do trenutka dok joj se ne bi prispavalo. Postoje indicije da je i njena sestra Šarlot imala isti ritual.

page-cover Ovako su izgledali pre nego što su se proslavili Met Dejmon Poznati glumci kao kineski farmeri Moskva Velika k’o Rusija: Snovi o ruskoj čokoladi u stihovima Nicole-Kidman-teen-modelling-photos-to-stunner-cover Nikol Kidman: Od kovrdžave tinejdžerke do glamurozne dive · · ·