pexels-photo-269141_cover
U VAZDUHU · svet

Da li vas je nekada šef uhvatio dok ste spavali na poslu? Onda bi vam se verovatno svideo život u Japanu. Da li ponekada kada ste na poslu poželite da se vratite kući usred dana, ručate sa porodicom, odspavate malo i nakon svega toga se vratite u kancelariju da još radite? U tom slučaju, Španija je obećana zemlja za vas.

Različite zemlje sveta se razlikuju po svojoj kulturi, kuhinji i odnosu prema radu pa nas ni malo ne iznenađuje da i navike u spavanju različitih naroda nisu identične. Saznajte u našem tekstu koje činjenice vezane za spavanje su karakteristične za sledećih 7 zemalja sveta.

1. Meksiko

Meksikanci uživaju da leškare u visećim ležaljkama i mnogi od njih će vam reći da su više puta zaspali u njima nego u krevetu.

2. Norveška

Nije retkost da norveški roditelji ostave svoje bebe da napolju spavaju u kolicima. Oni veruju da će čist vazduh blagotvorno delovati na njih i ojačati im imunitet, a budući da je Norveška jedna od najbezbednijih zemalja sveta nije potrebno da non-stop bdiju nad njima.

3. Španija

Tipičan španski radni dan traje od 9 do pola 2 i od pola 5 do 8 uveče. Između ove dve smene, zaposleni imaju mogućnost da se vrate kući, ručaju i, naravno, odspavaju.

4. Velika Britanija

Po jednom istraživanju čak jedna trećina Britanaca spava gola.

5. SAD

Mada se ne preporučuje spavanje sa kućnim ljubimcima, 70% njihovih vlasnika u SAD su bar jednom u životu zadremali sa svojim psom ili mačkom.

6. Japan

Japanci su poznati po svom dugom radnom vremenu. Iz tog razloga nije neuobičajeno da ponekad zaspu na poslu, ali i tokom vožnje javnim prevozom.

7. Indonezija

I dok u drugim zemljama ljudi ne mogu da spavaju kada su pod stresom, u Indoneziji je situacija obrnuta. Stanovnici nekih sela na ostrva Bali poseduju sposobnost da veoma lako zaspu kada osete veliku napetost, strah ili se nađu u stresnoj situaciji.

_100113720_gettyimages-475215674-cover Zbog čega neke sahrane u Kini uključuju i striptiz? 23825035_1415280728570450_3036219210263953408_n-cover 5 najčudnijih festivala na svetu pexels-photo-346768-cover 8 stvari koje ne bi trebalo da radite u stranim zemljama big-domain-split-second-city-1-cover Atmosfera svetskih metropola u jednoj slici · ·