naslovna
PULS GRADA · destinacija

Aerodrome obično smatramo samo početnom, krajnjom, ili međustanicom u toku putovanja i često nemamo previše pozitivno mišljenje o njima. To naročito važi za neke od većih i prometnijih aerodroma na kojima gužve i zadržavanja deluju prosto nepodnošljivo.

Ne mora svaki prolazak kroz neki aerodrom da bude prepun stresa i nestrpljenja. Uprave pojedinih aerodroma su to shvatile kao veoma bitno pravilo i svojim putnicima ponudile zanimljiv sadržaj koji će im ulepšati boravak. Ovo su neki od njih.

Aerodrom Minhen

Novembar i decembar su idealno vreme za posetu ovom aerodromu, jer se tada na njemu održavaju posebni novogodišnji i božićni marketi. Ceo aerodrom je tada praznično dekorisan i prepun zanimljivih događaja, među kojima se izdvaja veliko klizalište. A čak i da ne dođete u ovo vreme, aerodrom ima sopstvenu pivaru koja radi tokom cele godine.

Međunarodni aerodrom Dubai

Ceo koncept je sličan nekom hotelu sa pet zvezdica, jer je sadržaj takav da vas lako može razmaziti. Tu su đakuzi, sauna, bazen i nekoliko spa centara. A možete i samo iskoristiti besplatni tuš kako biste se osvežili između letova.

Međunarodni aerodrom Hamad

Dizajn aerodroma inspirisan je vodom jer smatraju da protok putnika kroz njega treba da bude brz i efikasan poput reke. Inspiracija je došla od talasa i brodova i ima raznih simbola u obliku kapljice vode. Putnicima su dostupni bazen i kada za hidroterapiju.

Aerodrom Čangi

Ovde se zaista možete zadržati duže nego što ste planirali, ali to je samo zato što je zabava na svakom koraku. Ne samo da sadrži nekoliko prelepih vrtova za šetnju, već ima i dva bioskopa. A tu je i najveći svetski tobogan na jednom aerodromu.

Aerodrom Helsinki

Prolazak kroz terminale aerodroma u Helsinkiju najviše liči poseti nekom prelepom muzeju, jer se u njemu nalaze razne galerije prepune umetničkih dela. Aerodrom je uveo tu praksu 2015. godine i od tada konstanto ima neke izložbe, sa fokusom na domaća dela i ona koja će posetiocima olakšati da se opuste.

Međunarodni aerodrom Hong Kong

Putnicima svih godina će ovde nesumnjivo biti zanimljivo, jer je tu između ostalog najveći IMAX ekran u Hong Kongu. Deca se neće osećati uskraćeno, jer je njima na raspolaganju edukativni park u kome se mogu igrati pilota, kabinskog osoblja ili astronauta. Ali to nije sve, jer su ovde fabrika u kojoj se rezanci prave ručno i druga u kojoj se prave posude za supu.

Međunarodni aerodrom Inčon

Ovo je odlično mesto da se upoznate sa kulturom Južne Koreje, a to možete učiniti kroz razne izložbe, nastupe i druge vrste performansa. Postoji i replika tradicionalne kuće iz ove zemlje za opuštanje i uživanje u atmosferi.

Međunarodni aerodrom Vankuver

Zvezde aerodroma su dva akvarijuma u kojima se nalaze hiljade morskih organizama, a postoje i mnoge izložbe lokalne umetnosti i arhitekture.

Međunarodni aerodrom San Francisko

Oni koji se ukoče tokom letova ili imaju problema sa cirkulacijom mogu ih ovde rešiti pomoću posebne sobe za jogu. A pravu poslasticu predstavljaju muzej i biblioteka sa temom avijacije, koji su napravljeni tako da podsećaju na 1930-te godine.

Aerodrom Madrid – Barahas

Ovaj aerodrom možda nema toliko zanimljivog sadržaja, ali je napravljen sa putnicima na umu. To znači da ima puno prirodne svetlosti, prijatnu temperaturu tokom leta i dobro regulisan saobraćaj. Napravljen je u skladu sa prirodom i putnicima se pružaju predivni pogledi na same avione i okolne planine.


prague-1168302_960_720 Prag u sedam sličica za svojeglave sombor (1) Preporuka za jesen: Obilazak Vojvodine naslovna Ovo možete videti samo u Japanu shutterstock_1119947147 Gradovi Evrope avionom i autobusom · · ·