comelavareicapelli-1523955739
PULS GRADA · lepota

Čist ten, diskretna šminka i negovana kosa esencija su lepog izgleda svake žene, a Francuskinje su najbolji primer za to. Prirodne, opuštene i nasmejane, uvek zrače posebnom harizmom. Iako deluje da se ne trude previše oko svog izgleda, istina je da su određene trikove usavršile do te mere da sve deluje tako prirodno i lako. Crveni karmin, šiške i nemaran izgled, kao da su upravo ustale iz kreveta, njihov su zaštitni znak. Ukoliko i same preferirate ovakav izgled, i želele biste da ga isprobate, poslušajte savete francuskog stručnjaka.

Čuveni francuski frizer i stilista Kristofi Robin, koji je sarađivao sa brojnim francuskim lepoticama kao što su Katrin Danev i Izabela Ađani otkriva nam tajne pravilnog pranja i negovanja kose, kako bi uvek bila lepa i spremna za oblikovanje. 

  1. Prvo što treba da uradite jeste da raščešljate kosu. „Pre pranja kose uzmite četku i lepo je raščešljajte dok je još suva”, savetuje nam ovaj francuski frizer.
  2. Robin objašnjava da kada pokvasite kosu treba da sipate malo šampona na dlan i utrljate u koren, a zatim još malo pokvasite. „Ljudi često stave puno šampona, koji je posle teško isprati.”
  3. Veoma je važno da šampon nanosite samo na koren kose. Kada isperete kosu, ne dirajte krajeve. „Oni su veoma krhki, pa bi trljanje šamponom dovelo do zamršavanja i ućebalosti.”
  4. Kada ste kosu temeljno isprale, nanesite balsam za kosu, ali samo na krajeve. Neka odstoji 2 minuta, pa ga isperite. Savet plus: Balzam nikada ne utrljavajte u koren kose.
  5. Svakodnevno pranje oštećuje kosu. „Dovoljno je kosu prati dva puta nedeljno, ako to radite kako treba”, uverava nas Robin.
  6. Ishrana igra veoma važnu ulogu kada je nega kose u pitanju. Bitno je voditi računa o unosu zdravih namirnica, jer je kosi potreban detoks. „Moja ideja je da kosi treba posvetiti pažnju, kao što to dame čine sa šminkom: kada imate lepu kožu, ne treba vam puno šminke i ona je postojana čitav dan.”
  7. Priredite svojoj kosi masažu esencijalnim uljima. Ovo izuzetno prija korenu kose, a treba da trljate dovoljno dugo da vam se ruka umori, i efekat Bonjour belle je zagarantovan.
lip-powder-composite-pic Novi kozmetički trend: Vreme je da probate ruž u prahu! Bio-Oil Srbija Nega i uživanje sa samo jednim proizvodom rexfeatures-9047043br Lakovi za nokte: 5 neodoljivih nijansi za sezonu proleće/leto 2018. page-cover Najgore tetovaže na usnama · · ·