_DSC8962
PULS GRADA · deca

Originalna Pavlovićeva mast je nastala iz potrebe za saniranjem, negom i zaštitom kože kod dece nakon Drugog svetskog rata. Dr Živorad Pavlović, pedijatar, oko dve godine je eksperimentisao u državnoj apoteci na Zvezdari (Beograd), sa različitim sastojcima, da bi konačno 1947. godine došao do recepture, koja se u krajnjem rezultatu pokazala efikasnom.

Ubrzo su i druge apoteke u Beogradu, prihvatile ovu recepturu, a zbog pokazane delotvornosti Fond zdravstva ju je u to vreme odobrio kao magistralni lek, pa su ga majke i roditelji dobijali besplatno. Takav tretman, Fond je imao do 1970. godine, a potom se u apotekama naplaćivala. Rasprostanjena je bila do tada u celoj Srbiji, kao i u tadašnjoj Jugoslaviji. U toku svog života dr Žika Pavlović nije zaštitio svoju recepturu.

To je podstaklo sina dr Živorada Pavlovića, dr Vojislava, takođe pedijatra, da zaštiti očevu recepturu i započne proizvodnju Originalne Pavlovićeve masti, krajem 1997.godine. Tome je prethodilo pokretanje patentne zaštite i zaštite žiga, kako u svim zemljama regiona, tako i na svetskom nivou, u Ženevi. Osnovano je preduzeće Laboratorija dr Pavlović, koje danas ima 15 zaposlenih i godišnje proizvodi 1.580.000 komada Originalne Pavlovićeve masti.

„Povratili smo poverenje, prvenstveno roditelja, svih koji su je voleli i ona je postala neizostavan deo potrepština svake porodice. Kvalitet, tradicija, poverenje reči su koje ukratko opisuju Originalnu Pavlovićevu mast“, kaže dr Vojislav Pavlović.

Novogodisnja_carolija_na_sinama_naslovna Štarkova novogodišnja čarolija na šinama Dubai(4) 10 saveta kako putovati sa decom santa-school1 Upoznajte najstariju školu za Deda Mrazeve www.pineandlakes.com Radost ispod jelke – najbolji novogodišnji pokloni za decu · · ·