Justice-Davor-Gromilovic
KULTURA · art

Davor Gromilović, vizuelni umetnik iz Sombora, predstaviće svoju novu seriju crteža pod nazivom Untold Tales (Neispričane priče) u galeriji Doma omladine Beograda.

Tekst: Ivan Šuletić

Untold Tales bavi se sukobom unutrašnjeg sveta umetnika i njegovoj borbi s okruženjem, što se čini i kao lajtmotiv Gromilovićevog ukupnog opusa. Slagalica autorovih životnih pitanja, od kojih neka ostaju neodgovorena još od detinjstva, materijalizuje se kroz opštu poplavu likova s atribucijama koje nose ključ za čitanje Gromilovićevih radova. Prostor i vreme su postali nemogući za definisanje, količina kiseonika u vazduhu nemoguća za merenje, a jasan narativ teško dokučljiv. Ali nije li to dovoljno (odsustva) smetnji koja bi nam pomogla da se zaista prepustimo radu i pozabavimo i najsitnijim detaljima Gromilovićevih crteža?

Davor Gromilović je mladi umetnik čiji su slika i crtež glavna polja kreativnog istraživanja. Gromilović je veoma posvećen i drugim umetničkim formama kao što su murali, ilustracije, grafike, art fanzini i drugo.

ALL GIRLS - Dorćol Platz „All Girls“ street art jam: Talentovane umetnice tokom Noći muzeja imageedit_2_7209399297 Izložba „Peđa Milosavljević, snovi i krila savremene umetnosti“ u Dvorskoj galeriji Tatjana Koraksic pozivnica Izložba Tatjane Koraksić „Seme/Seed ili Sejanje/Seeding“ cover Ebru – tehnika stara vekovima · · ·