Nek živne i vaše kupatilo
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Kraj leta i početak jeseni su idealno vreme za mala kućna renoviranja. Ovde ne govorimo o kompletnoj promeni pločica, kada i drugih elemenata u kupatilu, već o malim izmenama koje staro kupatilo mogu da učine nešto prijatnijim mestom za boravak – a svako boravi u kupatilu makar sat vremena dnevno!

U zavisnosti od sredstava koje ste spremni da izdvojite za renoviranja u stanu, ovom slučaju kupatilu – evo nekih korisnih saveta, koji mogu uneti svežinu u vaš dom.

1. Osvežite zidove

Dobar početak promena je krečenje, ali ne bilo kakvo i svakako ne u već postojeću boju. Ukoliko želite da promenite izgled vašeg kupatila nastojte da boja koju birate bude sasvim drugačija od one u koju je sad okrečeno, i naravno detaljima obogatite vizuelni utisak.

2. Sitni komadi nameštaja su dobrodošli

Dizajneri odavno napominju da se zahvaljujći sitnim i starinskim komadima nameštaja postiže toplina i popularna rustičnost. Ne budite lenji, pođite do pijaca ili samo renovirajte neki stari komad. Pod pojmom renoviranja ne razmišljajte o velikim ulaganjima. Prefarbajte staru policu ili stoličicu, postavite nove ručkice, obavezno prelakirajte drvo zbog vlage i uradili ste apsolutno sve.

3. Promenite ogledalo

Zvuči kao da se ništa neće promeniti, ali kao i u slučaju nameštaja – novo ogledalo u kupatilu stvara novi utisak celokupnog prostora. Ovakvo ulaganje je više nego minimalno, a efekat mnogo veći od očekivanog.

4. Tapete u kupatilu

Verovatno su vam prijatelji već savetovali da umesto krečenja zidove osvežite tapetama. Budite smeli, naročito ukoliko nemate sasvim malo kupatilo i poigrajte se određenim zidom ili kutkom u kupatilu. Odaberite dezen, upečatljiv ili zabavan, naročito ukoliko imate decu.

5. Fokusirajte se na kadu

Ukoliko već niste spremni da je promenite, uvek možete da je sredite. Spoljašnja strana kade se može oblepiti različitim vrstama folija, baš kao one kojima se dekorišu frižideri. Na taj način možete da menjate stil ključnog elementa kupatila, a da zapravo ne promenite mnogo toga.

Kako da malu sobu učinite većom Kako da malu sobu učinite većom Saveti za preuređenje stana 5 korisnih saveta za preuređenje stana 17 neverovatnih stolica Stolice kao umetničko delo Kućna kancelarija Inspiracija za sređivanje kancelarije u kući · · · · ·