Nominacije za Oskara
KULTURA · film/TV

Na posebnoj svečanosti objavljene su nominacije za ovogodišnju nagradu Američke akademije za film i nauku. Filmovi koji će se ove godine takmičiti za zlatnu statuu najavili su komičarka Tifani Hadiš i glumac Endi Serkis.

Najviše nominacija pripalo je filmu „Oblik vode“ („The shape of the water“). Ovaj film, Giljerma del Tora, dobio je čak 13 nominacija, a sledi ga, sa osam nominacija, film „Dunkirk“ Kristofera Nolana, dok je sedam dobio film ​“​Three Billboards Outside Ebbing, Missouri​“ Martina MekDonaga.

Predstavljamo vam filmove koji su u nominaciji za nagrade koje će biti dodeljene u Dolbi Teatru, 4. marta ove godine, po devedeseti put! Domaćin programa će biti voditelj Džimi Kimel koji je i prethodnih godina vodio najvažnije veče u filmskoj industriji. 4. mart je datum kada će se neko od filmskih radnika po prvi put upisati zlatnim slovima u istoriju filmu.

Najmračniji čas (Darkest Hour)

Film koji se trenutno prikazuje u našim bioskopima, Najmračniji čas (Darkest Hour) nominovan je u nekoliko kategorija. Fantastični glumac, Geri Oldman koji u filmu tumači Vinstona Čerčila nominovan je za Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu i u kategorijama za najbolji kostimnajbolju scenografijunajbolju fotografijunajbolju šminku i frizuru i najbolji film

Za najbolji film nominovani su još i Call Me by Your Name, Dunkirk, The Post, i Three Billboards outside Ebbing, Missouri.

Fantomska nit (Phantom Thread)

Film Fantomska nit kod nas će biti prikazan samo na ovogodišnjem FESTU. Legendarni Danijel Dej Luis nominovan je u kategoriji za najboljeg glavnog glumca, dok je Lesli Menvil nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu. Pol Tomas Anderson je u trci za nagradu za najbolju režiju, a Fantomska nit za najbolji film ove godine. Film je nominovan i u kategorijama za najbolji kostim i najbolju originalnu muziku.

Lady Bird

Ovaj film u naše bioskope stiže 1. marta. Na ovogodišnjoj ceremoniji dodele Oskara Sirša Ronan takmičiće se za najbolju glavnu žensku ulogu, Lori Metkalf za najbolju žensku sporednu ulogu, kao i u kategorijama za najbolju režiju, najbolji film i najbolji originalni scenario.

Beži!(Get Out)

Neobični triler Beži! (Get Out) nominovan je za Oskara za najbolji originalni scenario, za najbolji filmnajbolju režiju, a mladi glumac Danijel Kaluja za najbolju glavnu mušku ulogu.

Koko (Coco)

Animirani film Koko (Coco) bio je prikazivan u bioskopima krajem 2017. godine i još uvek se prikazuje, sinhronizovan na naš jezik, nominovan je za najbolji animirani film! Pesma iz ove avanture Remember Me osvojila je nominaciju za najbolju originalnu pesmu.

STAR WARS – Poslednji džedaji (STAR WARS: The Last Jedi)

Film koji je krajem 2017. godine oduševio publiku širom sveta nominovan je u kategorijama za najbolju originalnu muziku, najbolju montažu zvuka, najbolji miks zvuka i najbolje specijalne efekte.

Lepotica i zver (Beauty And The Beast)

Igrani film Lepotica i zver nominovan je u kategorijama za najbolji kostim i najbolju scenografiju. Ovo je bio jedan od najuspešnijih i najvoljenijih filmova koji su se u našim bioskopima prikazivali u 2017. godini.

Vitorija i Abdul (Victoria & Abdul)

Istinita istorijska drama o kraljici Engleske Viktorija i Abdul u našim bioskopima se prikazivala prošle jeseni, a na ovogodišnjoj dodeli Oskara biće u konkurenciji za najbolji kostim i najbolju šminku i frizuru.

Čuvari galaksije 2 (Guardians Of The Galaxy VOL. 2)

Svemirska avantura koja je obeležila proleće iza nas takmičiće se u kategoriji za najbolje specijalne efekte.

Lou

Šarmantni Lou nominovan je za Oskara za najbolji kratki animirani film.

Za najbolji strani film (van engleskog govornog područja) nominacije su dobili čileanski film A Fantastic Woman, libanski The Insult, ruski Loveless, mađarski On Body and Soul i švedski The Square.

2018-Razzies-Awards-Nominations_cover Zlatna malina: Objavljene su nominacije za najgore u 2017. Al Pacino Al Paćino u „Igri vešala“ od četvrtka u bioskopima Genius_Banderas1(650x417)cover Antonio Banderas je Pikaso u novoj seriji o životu slavnog slikara The Terror THE TERROR: Ekspedicija zbog koje nećete moći da zaspite · · ·