Hotel Haludovo, Malinska
PULS GRADA · destinacija · KULTURA · fotografija

Nekadašnje najluksuznije destinacije na obalama Jadranskog i Crnog mora danas su praktično samo lepe ruševine koje svedoče o prolaznosti vremena i tranformaciji društva.

Još od pedesetih godina prošlog reka, hrvatska i bugarska rivijera bile su sinonim za raj među odmaralištima. Ove popularne turističke destinacije jugoistočne Evrope privlačile su kako lokalne, tako i strane turiste, ali je turbulentna istorija Balkana i njegovih ratova ostavila posledice i na njegovim obalama. Nekadašnji ponos Jugoslavije i Bugarske, ovi hoteli iz šezdesetih i sedamdesetih godina sada su samo ruine u senci svoje glamurozne prošlosti. Izdata prošle godine od strane Jovisa Verlaga u Berlinu, knjiga grupe autora (Michael Zingarel, Elke Beyer, Anke Hageman) pod naslovom Holidays After the Fall: Seaside Architecture and Urbanism in Bulgaria and Croatia sadrži detaljne informacije o arhitektonskoj kulturi i odmaralištima pre i posle pada gvozdene zavese. U našoj galeriji možete pogledati neke od ovih predivnih hotela, te uporediti sa njihovim današnjim izgledom.

Hotel Ambasador, OpatijaOtvori galeriju
Bazen 10 najzanimljviih bazena na planeti Gelato Museum Najzanimljiviji muzeji na svetu Karneval u Riju Pogledajte slike sa karnevala u Riju 10 mesta koje morate videti 10 mesta koja morate posetiti pre nego što nestanu · ·