Ne deli se
PULS GRADA · zdravlje

Odavno ste, vjerovatno još u djetinjstvu naučili kako ne treba koristiti tuđu četkicu za zube ili češalj. Međutim, postoje još neke stvari koje, ma koliko vam čudno zvučalo, nikako ne treba pozajmljivati ili koristiti ukoliko ne pripadaju samo vama.

Predstavićemo vam listu predmeta koji moraju imati samo jednog vlasnika, jer bi u protivnom nehigijenski uslovi mogli opasno da vam naude…

Pre nego što počnemo da se bavimo sitnim detaljima, daćemo vam blagi nagoveštaj na šta tačno mislimo kada kažemo „ni sestra ne bi smela da koristi vaš peškir ili karmin„. Mnogo puta do sada vam se dogodilo da zaboravite da na sastanak ponesete karmin ili maskaru, ali evo, tu je dobra prijateljica koja će vam priskočiti u pomoć. Zaboravite na to! Odmah!

Herpes je namanji problem koji može da vas zadesi u ovoj bezbrižnoj razmeni preparata za ulepšavanje, i zato ne bi trebalo da isprobavate ni takozvane „testere“ u prodavnicama. Ili da preformulišemo- za ruku može, za usne nikako! Čak i ukoliko osoba koja ima herpes virus nema jasno izražene simptome u trenutku kada koristite isti predmetvirus se zadržava u ustima i prenosi kroz pljuvačku. Budući da protiv herpesa još uvek ne postoji 100 % efikasan lek, bilo bi vam pametnije da ostanete nenašminkani, recimo!

Kod maskare je stvar slična, međutim, svaka jedinka ima jedinstveni odnos bakterija u svojim ušima, nosu, očima, i zato je neophodno koristiti jedinstvene predmete koji dolaze u direktan kontakt sa tim delovima našeg tela.

Kada poremetite ravnotežu ili PH vrednost ušne školjke, može doći do iritacije ili infekcije, zato bi trebalo biti vrlo oprezan prilikom korišćenja tuđih slušalica, na primer. Ako ih prethodno očistite hidrogenom, bićete sasvim bezbedni!

Lekari savjetuju da se peškiri mjenjaju na svaka 3 dana, a najbolje je da ih prije nove upotrebe dobro osušite, na balkonu ili na nekom drugom suvom i provetrenom mjestu, umjesto da ih ostavite u vlažnom kupatilu, baš zato što bakterije vole vlažna mjesta! Ne treba zaboraviti ni peglanje nakon svakog pranja peškira, jer ono je obavjezno. A sada, kad vam je jasno koliko pažljivi morate biti kada je rječ o higijeni peškira, zar biste zaista koristili peškir nakon nekog drugog, ili dali svoj peškir drugome?

A kada već spominjemo bakterije i moguće gljivice, važan savjet iz oblasti i higijene i kulture glasi – izbjegavajte da gostima dajete papuče. Manje ćete štete učiniti ako im date papuče koje obuvaju različiti gosti, nego ako im dopustite da ostanu obuveni.

Diva laser centar Šta bi trebalo da znate o mladežima Magnezijum iz vode Telo žedno magnezijuma i(z) vode cover Otkriveno je koliko se gojimo zbog nedovoljnog spavanja Festival zdravlja Jesenji festival zdravlja počinje u Beogradu 2. novembra · · · · ·