sk
PULS GRADA · moda

Muškarci, stigla je jesen, a od koga bolje možete da učite o jesenjem i zimskom stilu nego od Skandinavaca? Italijani jesu dugo bili smatrani kraljevima oblačenja, ali vreme se promenilo. Ta titula ide sada na sever Evrope.

Skandinavci imaju sklonost ka „jesenjim bojama“ i umeju sa teksturom, te su iz prikrajka postali muškarci sa najviše stila u Evropi. Evo nekoliko trikova koje možete preuzeti i postati savršeno obučeni.

1. Kupite moćni kaput i nosite ga svuda.

Savšena kombinacija su kaput, obična majica i bele patike koje su sada hit u svetu! Izgleda razoružavajuće a tako je jednostavno.

2. Naučite da ne preterujete

Lagom je švedska reč koja znači znati pravu meru, ne preterivati, taman. Lagom je i filozofija života nordijskih zemalja. Naučite to da primenjuete i na oblačenje. Ničega previše a svega dovoljno.

3. Eksperimentišite sa krojem i oblikom

Skandinavci nisu previše okrenuti bojama ali zato su im krojevi odeće izuzetni! Ne mora sve da bude ravno i dosadnog kroja.

4. Crno, crno, crno i još crnog

Kao i Parižani i Skandinavci znaju kako da nose crnu boju. Sve neka bude crno, i čarape i kaiš.

5. Višeslojno oblačenje

Ne samo zbog zime i ne samo u svrhu zaštite tela od zime, već i zbog toga što je stil uvek igrarija. Ne bojte se, slojevi su totalno u modi i samo pažljivo odaberite dukseve, majice i kapute. Jesen je najbolje godišnje doba da se bude u modi, (već smo otome pisali ovde) a sada imate i prave učitelje-majstore Skandinavce.


CoS_legstalking1 S ofingera: Melissa E Logan (Chicks on Speed) zu Modni razlozi zašto su jesen i zima bolji nego leto hu Zašto je dugmad na muškim i ženskim košuljama na različitim stranama? Marc Jacobs nova kampanja Marilyn Manson i Missy Elliott zvezde su nove kampanje Marca Jacobsa · · ·