st
KULTURA · film/TV

Navukli smo se gledajući sjajnu prvu sezonu „Netflixove“ serije „Stranger Things“. Odgledali smo osam epizoda u cugu, totalno nas je „uradio“ nostalgija momenat, ponovo smo otkrili Vinonu Rajder. I imamo nekoliko pitanja, nadamo se da ćemo odgovore dobiti u sledećim serijalima.

Stranger Things je super serija koja flertuje sa estetikom osamdesetih, bazirana je na kulturi na kojoj su nešto starije generacije odrastale, te ima prizvuk nostalgije i odličnu glumačku postavu. I naravno, priču. Međutim, sad kad su se malo smirile strasti, videli smo da na nekoliko pitanja želimo odgovor i želimo ga što pre.

1. Šta su puževi?

Puževi, ili nešto drugo, i šta sa njima? Jasno nam je, ovo je sigurno ključna stvar za sezonu broj dva, ali, šta će se desiti? Will Buyer će se pretvoriti u čudovište? Will Buyer je mesto gde se razmnožava Demogorgon? Nismo sigurni, ali jedva čekamo da otkrijemo.

2. Šta je priča policajca Hoppera?

Hopper je jedini sposobni policajac u malom gradu, stereotipno, došao je iz velikog grada, nismo saznali zašto, sem što pretpostavljamo da ima veze sa smrću njegove ćerke i raspadom braka. Sigurni smo da nije slučajno što se sve dešava u malom gradu baš kad je on glavni policajac. A saznaćemo i zašto, čini se da ovaj čovek ima iza sebe opasnu priču.

3. Šta se desilo sa Barbarom?

Nekako smo je odmah zgotivili, baš nam je bila lik. Naravno da je nestala, to je bilo jasno, morala je biti žrtva. Ali, šta se desilo? Na kraju sezone su svi, reklo bi se, na sigurnom, a o njoj nema ni reči, niti smo videli šta je sa njenom porodicom. Znamo da je ležala prekrivena muljem i izlučevinama, i verovatno je bila mrtva u Upside-Down zemlji. Ali, ne znamo ništa, i hoćemo osvetu za njenu smrt, ako je mrtva.

4. Zašto Demogorgon napada ljude?

Deo privlačnosti serije Stranger Things je taj što se stalno osećate ugroženo dok gledate: ovo je svet u kojem u svakom trenutku može da se pojavi čudovište i odvuče vas u drugi svet. Ali, zašto? Zašto Demogorgon želi da rastrgne skromni svet Hawkinsa? Jeste, opisan je kao opasan i predator, ali nam nije jasno zašto želi da drži ljude u svojim mesnatim čudnim mrežama u zemlji Upside-Down?

5.Šta se desilo sa onima od Jedan do Deset?

Čim smo videli Eleven pitali smo se šta je sa ostalih deset. I nismo dobili odgovor. Ni nekakvu naznaku. Nadamo se nečemu u drugoj sezoni.

6. Ko je bio taj Rus?

Verovatno je Rus naravno komunistički neprijatelj i možda je Eleven dizajnirana da ga ubije. Odnosno, da špijunira i ubija komuniste u tom nekom paralelnom svetu. Ali, ni to ne znamo.

7. Ko su ljudi u kolima?

Dan je spašen, Will je vraćen, čudovište se vratilo u svoju paralelnu dimenziju i Hopper odlazi u šetnju van bolnice na zasluženu cigaretu. I onda se pojavio automobil i Hopper je ušao. Okej, za koga radi ovaj policajac? Ko su ovi ljudi? Definitivno, Hopper nešto krije i jedva čekamo drugu sezonu.

8. Gde je nestala Eleven?

Eleven je isisana iz našeg sveta i negde je nestala. A onda, opet Hopper, u završnim trenucima poslednje epizode u šumi ostavlja hranu u maloj kutiji, između ostalog i grickalice koje je Eleven volela. Šta je to, šta se to dešava? Šta Hopper radi i da li će Eleven biti vraćena u drugoj sezoni?

9. Koga će Nancy izabrati?

Steve Harrington ili Jonathan Byers, moramo saznati što pre!

DEMON POD REFLEKTORIMA pic cover City letnja preporuka #23: Film „Demon pod reflektorima“ Pogledajte trejler za novi film "A Monster Calls" Pogledajte trejler za novi film Liama Neesona „A Monster Calls“ Olimp-letnji-bioskop-B1(1) cover City letnja preporuka #4: Letnji bioskop na Olimpu 2016 City letnja preporuka #14: Filmstreet · ·