Nemački božićni vašari
PULS GRADA · destinacija

Nemačka kao turistička destinacija pruža raznovrsnost koja se retko gde može pronaći. Svako godišnje doba nosi božanstvene karakteristike i jedinstvene lepote koje su posebno uočljive u ovoj evropskoj zemlji. Proleće je idealno za otkrivanje netaknute prirode i predivnih pejzaža, letnji meseci osvežavaju talasima svežeg vazduha i morskim obalama, jesen miriše na romantične rute, dok zimski meseci nestrpljivo mame na užitak u prazničnoj atmosferi kako u metropolama, tako i u naizgled usnulim gradićima punim božićnih vašara!

Prijatni mirisi, praznična atmosfera, uz božićne zvuke i kulinarske poslastice – božićne vašare u Nemačkoj doživećete svim čulima. Na okićenim štandovima prodavci nude umetničke predmete, a čulo ukusa obradovaće božićna peciva i kuvano vino, kao i regionalni specijaliteti, dok muzički okvir stvaraju svečani zvuci horova i duvačkih orkestara. Na božićnim vašarima širom Nemačke doživećete običaje i tradicije u očaravajućem istorijskom ambijentu – od morske obale pa sve do Alpa. U najpoznatije božićne vašare ubrajaju se Kristkindlmarkt u Nirnbergu i Štricelmarkt u Drezdenu. U našoj galeriji pogledajte neke od najlepših vašara u čitavoj Nemačkoj koji traju od kraja novembra do druge polovine decembra. Za sve detaljnije informacije posetite zvaničan sajt. Želimo vam srećan put, ugodan šoping i sve predstojeće praznike!

Predivni božićni vašari u NemačkojOtvori galeriju

 

Zimski dvorci (foto: cntraveler.com) Najlepši zimski dvorci na svetu manTravel cover Dobrodošli u Mančester turizam Najopasnije turističke destinacije u 2017. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zimski planinski potencijali Republike Makedonije · ·