_107275833_capture
U VAZDUHU · tech/web

Kako bi ih poštedeli nepotrebnog bola i patnje, nemački cirkus pod imenom Circus Roncalli je izbacio životinje iz svog performansa i zamenio ih realističnim 3D hologramima. Ova organizacija još od ranih 1990-ih pokušava da smanji učestvovanje životinja u svojim tačkama, ali je tek odskora odlučeno da se u potpunosti prestane sa ovom praksom.

Osnivač cirkusa Bernhard Paul došao je na ideju da životinje zameni hologramima nakon što je gledao muzički nastup na poluvremenu Super Bowl-a 2018. Naime, tokom ovog performansa, Džastinu Timberlejku se na bini pridružio hologram Prinsa, legendarnog muzičara koji je preminuo dve godine ranije. Bernhard je bio impresioniran onim što je video pa je odlučio da pokuša da istu tehnologiju implementira i u svom cirkusu.

On je angažovao najbolje dizajnere i inženjere koje je mogao da pronađe i uložio oko pola miliona dolara u tehničku realizaciju ovog projekta. Kao rezultat toga, posetioci Circus Roncalli-a su sada u prilici da gledaju predstavu u kojoj akrobate i klovnovi nastupaju pored realističnih holograma životinja.

Reakcije ljudi na nov koncept cirkusa su više nego dobre, a posebno su zadovoljne organizacije za zaštitu životinja koje su već godinama lobirale da se tačke sa životinjama izbace iz cirkuskog repertoara. Ovaj potez bi takođe mogao da učini dosta na popularizaciji cirkusa i udahne novi život u ovaj tip zabavnog performansa.

Samsung Curved Gaming Monitor CRG527_1 Samsung predstavio zakrivljeni monitor za video igre CRG5 sa G-sync tehnologijom i brzinom osvežavanja od 240 Hz Smart Saving 2 Samsungov recept za moderan život b1c0a3dd833c972319c76afa32e60504 Znate li zašto se Bluetooth baš tako zove? https___blogs-images.forbes.com_curtissilver_files_2019_05_poc Laptop pun virusa se prodaje za 1,2 miliona dolara · · ·