Prstenje za ljubitelje životinja
PULS GRADA · dizajn

Moglo bi se reći da na savremenom tržištu svaka roba zaista nađe svoga kupca. Kako u mnogim drugim oblastima, tako i kada je reč o nakitu, a naročito određenoj vrsti nakita.
Neko će da bi pokazao koliko voli životinje postati član nekog udruženja za njihovu zaštitu, neko će usvojiti napuštenog ljubimca, a neko će u svoju kolekciju nakita dodati i ovakvo prstenje.

Dizajnerka nakita iz Bankoka, umetničkog imena m e r r y m e, već neko vreme pravi i prodaje trodelno prstenje. Njena ideja je da od kombinacije mlevenog stakla (emajil) i metala napravi prstenje koje je sastavljeno od tri dela, tako da sastavljanjem sve tri komponente dobijete figuricu neke životinje. Ovakav nakit se može nositi i zasebno, tako da ostavlja mnogo mogućnosti za kombinovanje, naravno, ukoliko ste ljubitelj faune i prstenja.

Kako ističe mlada umetnica tradicija nošenja i darivanja prstenja stara je više od 6000 godina, i do sada je na planu njegove izrade učinjeno gotovo sve. Međutim, primenjena umetnost uvek donosi nešto novo u već poznat i tradicionalan okvir.

Nakit sastavljen iz tri dela za one koji vole životinjeOtvori galeriju
Slobodan i Saveta Mašić Izložba: „Velikani grafičkog dizajna: Saveta i Slobodan Mašić“ Torbica inspirisana Big Mac-om Torbica inspirisana Big Mac ambalažom Najneobičnije stolice na svetu Najneobičnije stolice na svetu Kub - prozirni lavabo Kub – skoro nevidljivi lavabo · ·