Najneobičnije plaže
fotografija

Kada neko pomene plažu verovatno najčešće pomislite na žuti ili beli pesak, penušave talase, jarko sunce i voćne koktele, međutim, verovatno bi vas moglo iznenaditi šta sve teorijski jeste plaža, ali vi i ne znate da one, baš takve postoje na našoj planeti, ne brinite – niste jedini!

Jedna od najučestalijih pojava na ovako neobičnim plažama jeste boja ili vrsta njihovog peska. Zapravo samo nekad one jesu prekrivene pravim peskom, ali ima tu i drugačijih materijala, a tek boja, baš kao da smo zakoračili u kakav SF roman, a ne u priobalni pojas poznatih kontinenata. Pesak se uglavnom formira od onoga što more i talasi nanesu na obalu, stoga zelene i ružičaste plaže nisu nikakvo čudo, naročito za one koji žive u njihovim blizinama. Ostaci nekadašnje vulkanske aktivnosti za sobom su ostavili zelene i crne plaže, ali polako, možda je bolje da se sami u to uverite.

Australijska plaža školjkiOtvori galeriju
Najopasniji odlazak u školu Najopasniji putevi do škole Lokacije iz poznatih filmova Fotografije sa lokacija poznatih filmova Tiho, deca spavaju! Tiho, da ne probudite decu Čarobna jutra ruskog fotografa Čarobna jutra ruskog fotografa · · · ·